Het bezoeken van conferenties en events blijft een moeilijk punt. Enerzijds heb ik steeds een overvolle agenda, maar anderzijds blijft het goed om soms eens uit je gewone ritme te treden en jezelf de nodige inspiratie te geven (+ zelf te leren van hoe ik het beter kan doen op een podium).

Ik kies dan ook bewust elk jaar wat ik meepik van events en waarvoor ik pas, want zelfs in ons klein landje zou je wekelijks wel ergens kunnen aanschuiven voor een goede zitplaats op een conferentie over 1 of ander digitaal onderwerp.

1 van de Belgische topconferenties die me nog in het hoofd staat geprent (en die ik zeker terug zou willen bezoeken) is de editie van het Creativity World Forum in Kortrijk in 2014, waar ik o.a. Guy Kawasaki zag spreken (en waar ik in een sidetrack zelf 3 powerworkshops mocht geven). Top notch sprekers, super goede omkadering, …

Een conferentie op wereldschaal in Antwerpen?

Als ik dan ineens even terugblik naar conferenties, die ik de afgelopen jaren heb bezocht, dan moet ik vaststellen, dat ik nog geen echt grote “topconferentie” heb kunnen bezoeken in Antwerpen.

Eind september gaat hier nu verandering in komen met het SuperNova festival, dat het Antwerpse Eilandje gaat innemen. En laat dit nu net ook de opvolger zijn van het Creativity World Forum, waardoor ik dus 2 checkmarks kan afvinken. SuperNova is namelijk een grootste samenwerking tussen Flanders DC, Scale-Ups.eu (van Jürgen Ingels) met de steun van de Vlaamse overheid (die 1,6 miljoen EUR mee investeert op het totaal budget van dik 2 miljoen EUR).

In de periode van 27-30 september wordt “het Eilandje” ingenomen door de combinatie van een 2-daagse conferentie, 4daagse tech fair en vele randactiviteiten.

Wie komt er dan spreken?

Wanneer je een blik werpt op de sprekerslijst, dan zie je direct dat ze niet opteren voor 5 gelijklopende tracks met “the usual suspects” (of waar je zoals steeds meer het gevoel hebt “kiezen is verliezen” tussen al die zalen), maar een beperkter topprogramma samenbrengen:

  • Biz Stone@Biz is o.a. co-founder van Twitter en Medium
  • Seth Godin – 1 van de marketing guru’s. Zelf geen fan van, maar ik sta open om omvergeblazen te worden door hem. 😉
  • Philip Ingelbrecht – Founder van Shazam (ondertussen gekocht door Apple) en (wat niemand weet) ook nog eens een Belg
  • Een uitgebreide Belgische delegatie: de Showpad-boys, Duco Sickinghe, Jürgen Ingels, Luc Van Den Hove (Imec),…
  • Er zijn nog wat geruchten over topsprekers, maar nog niets echt bevestigd.

Momenteel kan je trouwens nog tot het einde van de maand gebruikmaken van de Early Bird tickets.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
6 jaren geleden

Wat heb je dit weer tof geschreven, Herman!
Ik ben de most lowsy networker ever, maar misschien ga ik toch wel naar Supernova. Dank voor de tip!