Soms heb ik van die dagen dat ik zowel mezelf als mijn surfvrienden verbaas en vandaag was weer een dergelijk dagje…

1ste echte sessie met de combinatie AHD SL1 80+ NP Rss MK2 6.7m² + caspar 29cm vin en eindelijk WNW-wind, zodat ik runs over (mijn snellere) bakboord-kant kan maken (rechtervoet voor). Het minste vlaagje was genoeg om me te laten accelereren en alles liep als een kogel zonder enige moeite.

Vergeet de statement van mijn surfsessie-post van gisteren dat ik steeds tegen de 64-65km/u zit aan te botsen en er niet over geraak.

De cijfers van vandaag zeggen meer dan genoeg:
max gps: 68.8km/u
avg (5*10sec): 65.28 km/u (66,84-65,71-64,67-64,62-64,58) -> dikke PR voor me en vooral mooi constant!
3 runs over de 68km/u
6 runs over de 67km/u
15 runs over de 65km/u
26 runs over de 60km/u

Dus niet de vlaag van de dag, maar consequent de hele dag. Op sommige momenten hadden de anderen moeite om boven de 63km/u te geraken en vaarde ik op hetzelfde moment nog steeds +66km/u. Ik heb dan ook goed de settings van alles genoteerd, want dat deze set als een kogel gaat, staat al wel vast.

Mijn meest gebruikte board dit jaar is nu mijn AHD SL1 80 (78L) met reeds 7 van de 20 sessies hierop. We kunnen niet zeggen dat we kunnen klagen de afgelopen weken van de wind!

Met de (voorlopige) dagranking van vandaag kan ik leven, zeker daar Pat B52 met zijn gloednieuwe Falcon speed 51 bezig was en dit de laatste tijd een bewezen super speedboardje blijkt te zijn.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
peter b
12 jaren geleden

sjiek bezig, ik moet van heeeeel ver terugkomen dus om ooit nog maar in de buurt te komen,
nu uwen alpha nog 😉

12 jaren geleden

Snelle cijfers zijn leuk,maar gewoon een leuke surfsessie is nog vele leuker…. 😉

Ik ben de laatste tijd nu veel met de cijfertjes bezig, maar vooral wetende dat alles momenteel meezit en ik er nu van moet profiteren.

Ik kan er gelukkig nog evengoed van genieten om met karlien de grevelingen over te dobberen of het bijna-crash survivalen tijdens een overpowerde-oversteek van de grevelingen. 😉

Over mijne alpha: Ik was alvast al super tevreden dat ik verschillende gijpen mooi door kon planeren op mijn 80L-boardje (eerste maal dat ik echt vol voor de gijpen ging op dat boardje). Spijtig genoeg waren de alpha’s te ruim, anders had ik die PR ook verbroken.