Sterke ZO-wind is echt zeer zeldzaam hier. Al geruime tijd stond deze dag aangekondigd in de weerkaarten en gelukkig deze namiddag kunnen meepakken. Een zeer zonnige dag met harde ZO-wind. Ideaal om de andere kant van de havenmuur van Herkingen eens te verkennen.

Door de zeer ruime windrichting diende je eerst naar de overkant te knallen (over de sportieve, rollende grevelingen golven) en van daaruit kon je aan een aanloop van bijna 2km beginnen naar de speedstrip. Het eerste deel van de havenmuur was nog wat tricky, doordat de golven zoals bij een pointbreak afdraaide, maar daarna kon je super ruim langs de havenmuur knallen (waarbij de wind op het einde van de muur duidelijk minder hard was). Je diende je dus niet te laten afschieten en daardoor waren mijn snelheden super constant (voorbeeld snelste run: 2sec 63.9km/u – 10sec 62.8km/u – 500m 61.3km/u).

We waren met een grote groep Belgen bezig en normaal vernederen deze gezamenlijk mij met hun snelheden, maar mijn setje werkte super op de ruime speedstrip en vandaag was het mijn beurt! Ik ben eens benieuwd voor de uiteindelijke dagranking op de gps-site!

in totaal een goede 61km liggen knallen en ik vrees dat ik het morgen goed ga mogen voelen…

Set: AHD SL1 95 + rs-slalom mk2 6.2m² + SL7 33cm vin
Gps-resultaten: nieuw PR op het gemiddelde van 61.56km/u en ook op de 500m van 61.31km/u (gps-sessie)

herkingen surfsessie ZO-wind

update
Mooi om een eerste te zijn in de dagranking… Nu dit blijven uitbouwen naar een eerste plaats op nog snellere dagen.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Luc
13 jaren geleden

Niiiiice ! Eerste plaats op de dagranking!

13 jaren geleden

Yep. Even een screenshot gemaakt en gepost… 😉

Bart B-88
13 jaren geleden

Herman, straf gedaan man. Proficiat.