De afgelopen dagen kwam onze (onmondige) privacycommissie nog eens in het nieuws met een terechte klacht richting internetprovider Telenet rond de nieuwe privacyinstellingen en aankomende targeting.

Het zal zo mogelijk worden, dat jou surfgedrag en kijkgedrag zullen worden gebruikt als extra databron voor het aanpassen van (tv/internet/direct mailing) reclame naar jou huisgezin (binnenkort via Vier en Vijf).

Als ik kijk naar onze huisgezin, dan vrees ik binnenkort enkel nog Bumba en andere Studio 100 reclame te zien, daar de kinderen meer tv kijken dan ikzelf.

Ook al is dit nog niet live, er beginnen mensen al wat paranoia worden. 😉

Je privacyinstellingen aanpassen bij telenet?

Het is nu ook mogelijk om via mijn.telenet.be je privacyinstellingen te gaan aanpassen. Standaard worden deze op persoonlijk gezet:

Bovenop je basisgegevens en de gegevens over de producten die je bij ons hebt, houden we ook rekening met andere gegevens, zoals bijvoorbeeld je verkeersgegevens en wat je graag ziet op tv.

telenet-privacy-instellingen

Je kan ook ineens voor de full treatment gaan en de UNIEK instelling kiezen, waarbij ze ook gaan kijken binnen welke interessevelden je surfverkeer zit…

Wel grappig dat de default optie ook de banner “meest gekozen” heeft meegekregen. Indien ik een korting krijg op mijn abonnement wil ik wel eens praten over het verkopen van onze gegevens, maar tot die tijd kies ik toch voor de algemene optie. 😉
mijn_privacy-instellingen

Aan jou de keuze tussen de Red en Blue pill… 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
7 jaren geleden

De korting op het abonnement bij het gebruik van persoonlijke gegevens was ook de eerste bedenking die ik mij maakte. Op zich ben ik wel pro targetting, maar voor wat hoort wat hé, de abo’s werden er immers de laatste jaren ook niet goedkoper op.

7 jaren geleden

Dat Telenet op basis van mijn eigen kijkgedrag gepersonaliseerde reclame wil tonen vind ik niet zo erg. Dat ze daarvoor persoonlijke data gaan aankopen bij een extern bedrijf vind ik al iets zorgwekkender… Ik vind het bevreemdend dat een bedrijf zoals Bisnode mijn persoonlijke informatie op allerlei manieren verzamelt en dan te koop gaat aanbieden aan iedereen die ervoor wil betalen, of is die redenering wat kort door de bocht?
Ik ben op zich wel benieuwd wat zo een bedrijf allemaal over mij weet…

Telenet Fyou
7 jaren geleden

Een maand geleden was mijn internet van telenet gestopt! Toen ik belde kreeg vrij vlug een automatisch gesproken boodschap dat mijn modem defect was!?? Hoe konden ze dat zo direkt zien?? wat een toptechnologie zeg. Toen er dan iemand aan de lijn kwam zei die dat men een nieuwe modem ging komen installeren. Tja, daar lag de kat gebonden! Dat nieuwe model dat ook je gegevens verzamel!
Ik vroeg nog of ik dat vorige model toch nog kon hebben zonder wifi, omdat ik mijn eigen router gebruik, maar nee, dat was niet mogelijk!!
Eerst (al jaren geleden nu) duwen ze de mensen hun model decoder door de strot, waardoor je maar een keus hebt! Nu beginnen ze onze privacy helemaal naar de kl*!! Ik ben nu op zoek naar een andere provider en zeg mijn telenet abo (Tv én internet) op.
Uiteindelijk is kapitalisme in de long run erger dan communism: Je wordt van je vrijheid en privacy berooft!
Telenet: STEEK JULLIE ZURE “SHAKES” waar de zon niet schijnt! Ik ben weg bij jullie. Bende bedriegers!!