De afgelopen dagen kwam onze (onmondige) privacycommissie nog eens in het nieuws met een terechte klacht richting internetprovider Telenet rond de nieuwe privacyinstellingen en aankomende targeting.

Het zal zo mogelijk worden, dat jou surfgedrag en kijkgedrag zullen worden gebruikt als extra databron voor het aanpassen van (tv/internet/direct mailing) reclame naar jou huisgezin (binnenkort via Vier en Vijf).

Als ik kijk naar onze huisgezin, dan vrees ik binnenkort enkel nog Bumba en andere Studio 100 reclame te zien, daar de kinderen meer tv kijken dan ikzelf.

Ook al is dit nog niet live, er beginnen mensen al wat paranoia worden. ๐Ÿ˜‰

Je privacyinstellingen aanpassen bij telenet?

Het is nu ook mogelijk om via mijn.telenet.be je privacyinstellingen te gaan aanpassen. Standaard worden deze op persoonlijk gezet:

Bovenop je basisgegevens en de gegevens over de producten die je bij ons hebt, houden we ook rekening met andere gegevens, zoals bijvoorbeeld je verkeersgegevens en wat je graag ziet op tv.

telenet-privacy-instellingen

Je kan ook ineens voor de full treatment gaan en de UNIEK instelling kiezen, waarbij ze ook gaan kijken binnen welke interessevelden je surfverkeer zit…

Wel grappig dat de default optie ook de banner “meest gekozen” heeft meegekregen. Indien ik een korting krijg op mijn abonnement wil ik wel eens praten over het verkopen van onze gegevens, maar tot die tijd kies ik toch voor de algemene optie. ๐Ÿ˜‰
mijn_privacy-instellingen

Aan jou de keuze tussen de Red en Blue pill… ๐Ÿ˜‰

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments