The startup kids documentaire

Dé must-see film, die in de komende weken online gaat komen, is The startup kids van de IJslandse onderneemsters Vala Halldorsdottir en Sesselja Vilhjalmsdottir (weetje: die dottirs in hun achternaam wijst erop dat ze de dochter zijn van hun vaders met als voornaam Halldors en Vilhjalms).

De film laat zien hoe momenteel een generatie van startup kids de ondernemerswereld aan het op zijn kop zetten is met o.a. het verhaal van de oprichters van Vimeo, Soundcloud, Kiip, InDinero, Dropbox, Foodspotting,… Hoe ze allen met veel vallen en terug opstaan zichzelf alles leren om hun startup te lanceren.

“It’s like jumping off a cliff and having to build your own parachute.”

“Everybody now with a laptop and a WIFI-connection, can do everything.”

Zelf zijn de twee 27-jarige onderneemsters uit het magische IJsland nu trouwens bezig met hun startup kinwins. Onderstaande trailer geeft al aan wat je mag verwachten van deze documentaire, die mooi de huidige startup-tijdsgeest van mijn generatie belicht.

Vala Halldorsdottir en Sesselja Vilhjalmsdottir haalden het budget voor deze documentaire (23.000$) trouwens op via kickstarter. Misschien toch maar eens meer al die projecten op kickstarter beginnen volgen (zie ook dit mooie lijstje van gesteunde kickstarter-projecten op kevindemulder.be).
thestartupkids2.


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

3 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *