Sinds enkele weken zijn 7 verdiepingen van de boerentoren (voor wie van de parking komt: de KBC toren) in Antwerpen het onderkomen geworden van Start IT @KBC. Een startup incubator onder de vleugels van Accenture, Flanders DC, Universiteit Antwerpen, Cronos en Mobile Vikings.

Een unieke locatie dus om als startup aan je wereldominatie te gaan beginnen. Het mag nu wel duidelijk zijn, dat de Antwerpse regio eindelijk tot actie is overgegaan, daar de afgelopen jaren vooral Gent als echte IT-hotspot aan het groeien was.

Cronos (reeds een goede 8 jaar mijn overkoepelende werkgever) heeft er onder het THINK with people subbedrijf (@thinkwithpeople) ook 2 verdiepingen (het 20ste en 21ste). Hier kunnen ze nu op deze locatie starters en startups gaan begeleiden en startup georiënteerde events organiseren (zoals de gezamenlijke livestream van de The Lean Startup Conference in San Francisco). Een voorbeeld van ondersteuning vanuit Think with people was er bijvoorbeeld al door de sponsoring van de Benelux startupbus.

think with people

Opening Think With People verdiepingen

Na de grotere opening van het Start IT@KBC project, was er op woensdagavond 4 december de opening van de Think With People verdiepingen. Een ideale kans om eens van het uitzicht over de koekenstad te gaan genieten.

De 97m hoge boerentoren (met 26 verdiepingen) was van 1931 tot 1950 de hoogste wolkenkrabber in Europa en afgelopen week is er nog het nodige overheidsbudget vrijgemaakt voor een renovatie van het gebinte en staalwerk. Als je nog eens naar de KBC-toren kijkt, dan kan je de “Think with people” kantoren vinden, daar waar de toren smaller wordt.

Op de 20ste verdieping is er nu de co-workingspace, waar beginnende startups en starters onder de begeleiding van o.a. @ibert en @Sara_Rachdi kunnen werken. Op de 21ste verdieping is er dan een event-ruimte waar opleidingen, events,… kunnen plaatsvinden.

Ik kan me geen meer inspirerende omgevingen indenken als hoog boven Antwerpen, waar er zoveel potentieel is voor nieuwe initiatieven en ideeën. En als je je even verveelt in de KBC toren, kan je altijd nog even mee cluedo spelen over hoe die Salamander-achtige kluizenkraak is gebeurd een maand geleden. 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments