Na te weinig slaap wakker geworden van het geluid van neervallende regen. Snel via buienradar.nl kunnen checken, dat de voorspellingen er perfect uitzagen voor na de middag en op weg richting festivalterrein “De Schorre”.

Bij de inkom heel kort Manu gesproken (organisator – manager ID&T Belgi?) en ook hem zag ik continu naar de wolkenbedekking zien. Enja hoor, binnen 5min. verschenen de eerste zonnestralen over het festivalterrein.

Het moet gezegd worden dat TML echt een festival is met meer dan muziek. De hele aankleding is gewoon perfect en van een hoger niveau, dan de andere festivals: Verschillende kleinere openluchtpodia, enkele zeer mooi aangeklede tenten, een immense mainstage-constructie, gratis botsauto-kraam, …

Het terrein zelf was opgesplitst in 3 grote delen:
Harddance Q-stage en techno Kozzmozz-tent
D? plaats voor het hardere werk. Niet echt mijn ding, maar eerlijk gezegd me wel goed geamuseerd door het bekijken van de massa jumpers in de modder tijdens het uurtje Coone (blijkbaar d? dj in het genre). Ik wil niet weten hoe het terrein er ’s nachts bij lag, want reeds om 13u. was het 1 modderpoel. Het publiek dat hier rondliep is niet echt het publiek, waar ik snel vrienden zou maken, dus ik was blij dat dit deel van het terrein veilig afgescheiden was van de rest door een brug over het water.

middenterrein
Het hart van het hele terrein met de tenten van Armada (trance), Versuz (progressive, house) en een RnB-tent.
Opluchtpodia van Caf? ‘danvers (tech-house), samsung (Belgische sfeerdj’s) en rendez-vouz (housy tunes volledig mijn ding).

Hier hebben we vooral enkele leuke trance-sets beleefd bij Armada (Markus Schulz en Armin van Buuren). 1 van de hoogtepunten was voor mij Discobar Galaxy op de samsung stage in het zonnetje: veel volk, veel sfeer, perfect geplaatst naast de gratis botsauto’tjes…. In de versuz tent was op het einde Bob Sinclair bezig, maar eerlijk gezegd vond ik zijn set niet zo denderend. Misschien kwam het ook door de mindere sfeer in de overvolle tent en het “touch me I’m VIP”-sfeertje in de Versuz-tent (binnen en buiten de versuz-tent is een vip-gedeelte).

Main stage
Indrukwekkend is het enige wat je hierover kan zeggen. Een immens kasteelachtige achtergrond met grote projectieschermen ingebouwd en voorzien van een 7tal zeer krachtige full-color lasers.

Tegenover de mainstage is een heuvelwand, waardoor een natuurlijk amfitheater zorgt voor goed zicht voor iedereen. Vooral bij de afsluitende tranceset van Paul van Dijck was het indrukwekkend om boven op deze heuvel te staan. Oog in oog met de lasershow, perfect zicht over het hele verlichte terrein (met in de verte de continue strobo’s op de harddance Q-stage), een open sterrenhemel met de maan net boven de mainstage, de mierennest onderons van dansend, mooi volk….

Tommorowland was voor mij elke euro meer dan waard! Volgend jaar ben ik terug present. In korte punten:

+ Wat een dj line-up! Je zag ook dat de dj’s straalden bij zoveel sfeer op elk moment van de dag!
+ aankleding, algemene sfeer,…
+ bezoekers. Het was een combinatie van echt club-people met gewone festivalgangers en de sfeer was echt optimaal en zeer vriendelijk.
+ het weer: de hele dag mooie opklaringen en niet te koud en niet te warm. Niets leuker dan in het zonnetje een stevig openluchtfeestje in de betere ibiza-sfeer mee te maken.
+ Mijn besluit om een tijdje voor het einde het terrein al te verlaten, want de 30.000 bezoekers moesten allemaal langs 1 nauwe doorgang/trap naar buiten geraken.

– Modder. Al hoewel ik me dat na het eerste uurtje al niet meer aantrok. Je kon ook mooi herkennen wie van het jumpveld aan de overkant kwam.
– werken na een weekend zoals dit (inspannend surfdagje + highstreet-nachtje + tomorrowland). Met dank aan de NMBS ben ik toch in Brussel geraakt.
– crashende mensen. Eigenlijk erg om te beseffen dat ik niet meer omkijk voor een ambulance met iemand die al om 14u. wordt afgevoerd, personen die aan de fouillage vanalles moeten afgeven, een meisje dat ik achter de struiken aan de Q-stage hare neus wat zie bijwerken, mensen met oogbollen als plons de kikker… Het hoort erbij, zoals doping bij de Tour?, maar toch snap ik het zelf niet. Ikzelf heb op 24u. tijd (zaterdagavond tot zondagavond) 16u. continu non-stop staan shaken en ik zou niet weten waarom ik nog iets nodig heb om nog langer door te gaan.

De volgende uren/dagen komen er nog pics, video’s en meer online.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments