Ik zal toegeven dat ik het maar een kleine kans gaf. Een TV programma met standup comedian Kamal Kharmach over ondernemingen in nood: “Andermans zaken”. Dat zal wel een persiflage worden ofzo?

Wat was ik fout! Echt met verbazing naar deze les bedrijfskunde gekeken die in de eerste aflevering rond een bakkerij draaide van een jong, maar onbezonnen koppel. 14u/dag werd er gewerkt voor een maandelijks loon van 500EUR. Maar weten zij ook met wat ze geld verdienen (spoiler: brood en croissants)?

Karmal blijkt bij KDG docent bedrijfseconomie te zijn en neemt je mee in de werkwijze van cashflow bewaking, kostberekening, prioriteiten stellen in aanbod,… Hard en eerlijk gebracht in een zeer mooie vorm. 👏 Ik mag hopen dat er hiervoor subsidies zijn, want dit is op een leuke manier de gemiddelde tv-kijker financieel doen nadenken en slimmer maken.

Als ik docent bedrijfsbeheer was in hoger middelbaar of zelfs hoger onderwijs, dan wist ik mijn volgende les al wel: studenten zet je, we kijken een tv-programma en gaan daarmee aan de slag nadien met wat we leerden. 📺

Echt top programma en terecht dat iedereen lof zwaait op Twitter (er komen nu ook webinars met Kamal).

 

PS: Ik ben al een jaar fan van de wekelijkse broodquiz op zondag op Instagram van Gaïtano. ❤️

 

 

En kijk die crossmediale shizzle van één begint goed te werken.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments