F##ck! Op vrijdagavond even in de garage aan het knutselen en daar ging mijn 2,5 jaar oude Sony Z3 smartphone tegen de grond met een totaal gebroken scherm tot gevolg (en ook niet meer werkende touchscreen 馃槩 ).

sony Z3 gebroken scherm

Een geluk bij een ongeluk, daar ik al 5 maanden aan het vertellen ben dat ik een nieuwe smartphone wil kopen en het nu op 15min tijd zover was. Even bij de blauwe jongens aanloggen, Samsung S8 besteld en zaterdagochtend voor 10u stond de postbode aan de deur met een S8.

Het overzetten van alle Android apps, instellingen en backups was snel in orde gebracht, maar dan liep ik toch tegen enkele zaken, die ik niet meer had en graag van die smartphone met gebarsten scherm wilde halen.

Zo ben ik een grote fan van 2factor authenticatie op AL mijn accounts en dus ook de Teamleader account van de werkgever. Maar Teamleader (en bijvoorbeeld ook ManageWP) laat enkele 2factor authenticatie via de Google Authenticator app toe en daar ik niet meer in mijn smartphone geraakte (daar ik niet het scherm niet kon unlocken), kon ik dus ook niet aanloggen om mijn nieuwe gsm als device aan te maken. 馃槺

Smartphone met gebarsten scherm unlocken met een OTG kabel

Gelukkig las ik ergens de toptip van het gebruiken van een OTG kabel. Dit is een kabel van micro-usb naar female USB connector. Hierdoor kan je normale USB-apparaten op een smartphone gaan aansluiten.

Een OTG-kabeltje koop je voor 5-15EUR en bleek dus de eenvoudige redding te zijn voor het unlocken van mijn smartphone met gebroken scherm. Ikzelf heb een eenvoudige Belkin OTG kabel snel gekocht (OTG = On-The-Go).

Wat me nog het meeste tijd heeft gekost was het zoeken van een muis met usb-kabel, wat natuurlijk nergens meer te vinden was in ons huis. Tot ik die vintage muis van mijn barn find Apple iMac zag liggen.

En jawel, deze muis werkt perfect. Door het aansluiten van een externe usb-muis op je smartphone kan je volledig het touchscreen gaan bedienen (inclusief swipen).

Het was dan ook een koud kunstje om alles van mijn smartphone te gaan kopi毛ren, de Google authenticator app te gaan gebruiken,… 馃槑 Hoera voor deze lifehack!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
6 jaren geleden

Good to know dat zoiets kan. Is zoiets gangbaar op iOS ook of is dit een slimheidje waar alleen het Android Master Race gebruik van kan maken?
Hoet toevallig al eens geprobeerd met andere devices dan een muis?

6 jaren geleden

Handig om weten!

6 jaren geleden

Op een dag zal ik dit misschien ook nodig hebben…