UPDATE 20 juni 2022
Ze hebben weldegelijk een kleine lading devices uitgeleverd eind 2021 (Meer dan 7 jaar na het opstarten van hun Kickstarter en enkel uitlevering aan wat Belgen en Fransen), maar nadien is er niet meer gebeurd dan een nieuwe naamswijziging (Slidenjoy -> leslide -> yourslide -> PORTABL). Alle internationale kopers zijn dus nog steeds hun voorafbetaling/voorschot kwijt (+600k $ alleen al van hun scam Kickstarter campagne). 🙈

Ook Linustech tips uit Canada (hé grootste tech YouTubechannel) bespreekt ze nu in hun recente video en laat ons zeggen dat ze niet echt vriendelijk zijn… 🔥

Ahja, eens een scammer, altijd een scammer…


UPDATE 7 november 2021
Een wonder is aan het geschieden? Onderaan een update over SlideEnjoy / Le Slide (of spreken we nu weer over de Portabl?).


UPDATE 28 juni 2020
Weer eens een update gedaan onderaan deze blogpost.


Een blogpostje dat al meer dan 6 maanden in draft staat, eindelijk eens afgewerkt.

Wie deze blog wat leest, weet dat ik soms al eens een crowdfunding campagne op Kickstarter durf te ondersteunen: van de Beam projectorlamp tot onlangs de Solgaard Lifepack.

Beide campagnes verliepen super vlot, met goede communicatie en amper vertraging. Wat een verschil met een Belgische campagne, die al sinds juli 2015 totaal fout verloopt.

Crowdfundingcampagne Slidenjoy – Double or triple your screens

Midden 2015 leek het een cool idee: extra externe schermen achteraan op je laptop om zo je laptop tot een zotte werkstation met extra schermen te kunnen transformeren: licht, flexibel, draaiend op 2 USB-poorten,…

Bij de start van de campagne van dit BELGISCHE product (BVBA 120 Pixels), zag deze er best strak uit met de eerste levering in december 2015. Er werd dan ook €600.000 opgehaald bij +1600 backers.

Tegen eind 2015 waren er wat vertragingen en extra testen van prototypes. Ik zal eerlijk bekennen, dat ik eerste de kat uit de boom had gekeken, maar begin januari 2016 toch ook ben ingestapt via hun site (met enkel een voorschot van €60). Dom, dom dom….

Euhm, Hallo Tokio?

Vertragingen, slechte communicatie, vage berichten, vrolijke social media posts om de aandacht af te leiden,…

Er werden social media kanalen opgestart, bezoeken aan alle soorten techevents gedaan, maar niemand wist nog van iets. Ondertussen werd het steeds duidelijker, dat er weinig technische kennis aanwezig was en stelde iedereen zich vragen over de uitvoerbaarheid (zeker daar er geen werkend prototype was).

In juli 2016 nog maar eens een vraag gesteld (toen ze hun tijd op Snapchat aan het verdoen waren) enja november 2016 zouden de leveringen starten.

Ondertussen zou het najaar 2017 worden, maar is niemand nog zeker wat ze gaan krijgen tegen dan. 2 jaar na de voorziene leverdatum is er in het laptoplandschap al heel wel wat veranderd. Zo is Razer (de nummer 1 in gaming laptops) met hun eigen concept design project Valerie bezig.

Eind 2016 lieten ze dan ook nog een backer naar hen komen om onder NDA toch iets van prototypes van ver te mogen bekijken. Echt overtuigend is/was het niet dit toneeltje.

Bashing starts in 3…2….1

1600 internetgeeks €600.000 lichter maken en dan er wat slechte communicatie naar doen, is een garantie voor een stroom van bashing. Zeker als je blijft pushen op het agressief binnenhalen van extra preorders (omdat het geld bijna op is?).

Scroll eens door de comments op de Kickstarterpagina of nog leuker kijk naar ALLE reacties op de Facebook berichten op hun pagina.

Of dit mooi lijstje op Kickscammed, waarom je niet in deze marketinghype mag trappen. Een hipster gadget-idee hebben is 1, het technologisch ook kunnen waarmaken is toch iets anders…

Wat zeggen de Kickstarter regels hierover?

Kickstarter dekt zich goed in (en maakt recht het punt dat ze geen e-commerce shop zijn).

Belangrijk om weten is dat indien het op te halen crowdfunding bedrag gehaald wordt, de producent verantwoordelijk is en er geen terugbetaling gaat gebeuren vanuit Kickstarter.

PS: Ik heb op 26 september 2016 aan hen laten weten, dat ze hun voorschot van 60EUR mogen houden, omdat ik er niet meer in geloofde.

Update 13/08/2018

Ondertussen hebben de 3 Waalse personen achter SlideEnjoy de magische truc gedaan. Ze hebben een Chinese investeerder gevonden en hebben de productie en het product aan hem doorverkocht. Daarbij kreeg hij te horen dat er x duizend personen een voorschot van 60EUR hebben betaald.

MAAR…. Dit was toen hij erachter kwam dat er eerder 600k EUR hebben opgehaald via Kickstarter met personen die wel de volle prijs reeds hebben betaald en dat wist Mr. Chiang niet (en dat geld is er ook niet meer)….

Regarding the payment issues we need to address hopefully we will receive funds from our partners in Belgium to honor the purchase but that out of my control.

Dus het lijkt dat ze die Chinese investeerder ook nog eens hebben kunnen oplichten, door dit detail niet te vermelden.

1 van deze dagen gaan ze normaal ook hun jaarbalans neerleggen van BVBA 120 Pixels. Die van 2016 was alvast bloedrood. Ik ben benieuwd hoe die er van 2017 gaat uitzien. 😉

 

 

 

Update juni 2020

5 jaar na de Kickstarter campagne (die live ging begin juli 2015) heeft er nog niemand een toestel geleverd gekregen… 🙈

Hun Chinese (over-the-top) businesspartner (die de productie nu doet) heeft zich de afgelopen maanden duidelijk meer bezig gehouden met het nieuwe goud (mondmaskers). 😅🤷‍♂️

Ze lanceerde ook een opvallende video met een nieuwe unboxing video. Dat ze hun eigen prototype naar zichzelf hebben verstuurd om nog eens uit te pakken (vrees ik)…

Enja comments zijn nooit mogelijk op hun YouTube video’s.

 

Onlangs zijn er ook weer 3 “backers” uitgenodigd voor een bezoek aan hun kantoor om alles in real life te kunnen zien. Dat die backers daarbij eerst een zeer zware NDA moeten tekenen was natuurlijk weer te verwachten.

Update November 2021

Een wonder is aan het geschieden? Het Waalse team van SlidEnjoy/Le Slide/Portabl is blijkbaar een eerste beperkte serie van 300 schermen aan het uitleveren (13 inch modellen en enkel in de regio rond België blijkbaar). Volgende productiebatch zou pas voor Q2 2022 zijn.

Van de andere formaten nog geen spoor en ik ben benieuwd hoe lang het zal duren voordat alle Kickstarter backers deze ooit in huis hebben (zeker diegene die niet in Europa/België wonen). Maar goed nieuws dat er toch een werkend product is uitgekomen (6 jaar na de Kickstarter campagne).

Een eerlijke review (door 1 van de kritische stemmen in de FBgroup van backers) geeft een goed inzicht in wat er momenteel wordt uitgeleverd.

Ook benieuwd of het trucje met weer eens naamsverandering gaat helpen om de chaos en twijfels van de afgelopen jaren weg te werken?

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dries
7 jaren geleden

Hey Herman,

Zeer intressant artikel:

1. Waarom is het nog steeds mogelijk om via Kickstart dit project te steunen ik denk dat ze hier toch in de mist gaan en eventueel een klacht zou kunnen indienen.

2. Mediamarkt staat als JV als ik met “amerikaans” zou denken valt daar geld te rapen – Misschien een class action lawsuit

3. Misschien even checken met je credit card of die niet terug betalen via hun purchase protection program / of online protection program.

BTW check even je eerste zin, niet dat mij dat stoort.

Nick
7 jaren geleden

Heb al enkele kickstarter & indiegogo producten gebacked.
Eigenlijk nog maar 1 gehad dat fout is gelopen, heeft me €75 gekost. Had het eigenlijk wel kunnen weten op voorhand maar ja…
Al enkele keren zeker tevreden geweest (Turris router, Modulo powerbank,…)

Het professionalisme waarmee producten/prototypes worden voorgesteld kan je over het algemeen wel als filter gebruiken voor dit soort projecten.
Je haalt de scams er vrij snel uit over het algemeen.

Boekhouder
6 jaren geleden

Ik studeer economie in België en ik heb even het bedrijf 120 pixels opgezocht en hun boekhouding bekeken, hier een kort verslagje van eind 2016 (ik verwacht binnenkort recentere cijfers):

Een eigen vermogen van -150 000 € (dat is het geld dat het bedrijf bezit zonder invloed van banken)
Een openstaande lening van 471 000 € (om het negatieve eigen vermogen te compenseren)
en het leukste van al: 100 000 € aan uitgekeerde lonen en sociale lasten, wat hen dus een verlies geeft van 100 000 € aangezien ze niets verkopen.

Als je vandaag nog zou investeren in dit bedrijf, dan gooi je boekhoudkundig je geld in een bodemloze put aan schulden.
Wat hier gebeurt is een klassiek geval van oplichting, ze keren zichzelf hoge lonen uit zodat het geld uit het bedrijf en in hun portefeuilles beland en niet meer opgeëist kan worden door schuldeisers. Dit houden ze zo lang mogelijk vol (een jaar of 5) en wanneer de bank een klacht neerlegt bij justitie blijkt het dat het bedrijf volledig draait op schulden, wordt failliet verklaard en de eigenaars gaan lopen met al het geld dat ze zichzelf hebben uitgekeerd in tussentijd.

Ik wil ook graag nog even vermelden dat dit bedrijf gevestigd is in Wallonië, wij Vlamingen zouden nooit zoiets doen 😉

Reply to  Boekhouder
1 jaar geleden

I’m searching for the people who are defrauded by SLIDENJOY MULTI-SCREEN. And I found you!! You a Purchaser of the device known as SLIDENJOY MULTI-SCREEN? Have you never received your device? An upcoming class action is planned against the manufacturer. More information can be found here https://app.box.com/s/k5zd8sl1ci0yo8duhzo8ge9ffcucfqf0 I know its been a great time now!! But We need 150 people who are defrauded by SLIDENJOY to take them down!! The rest will be handled by lawyers!! Please spread my message in your circle too!! My message is not a SCAM lol!! A little help is needed!! ThankYou!!

coyote
5 jaren geleden

“Ik wil ook graag nog even vermelden dat dit bedrijf gevestigd is in Wallonië, wij Vlamingen zouden nooit zoiets doen ”

But of course … you Flemish always do everything better than others, never scams, never bankrupt, never problems in Flanders … the land of teletubbies in short … it can happen everywhere, in flanders as in Wallonia as in other countries than belgium … you really have a poor mentality …

Bartdude
Reply to  coyote
5 jaren geleden

The smiley is probably there to indicate sarcasm… Please stop victimization.

Reply to  coyote
1 jaar geleden

I’m searching for the people who are defrauded by SLIDENJOY MULTI-SCREEN. And I found you!! You a Purchaser of the device known as SLIDENJOY MULTI-SCREEN? Have you never received your device? An upcoming class action is planned against the manufacturer. More information can be found here https://app.box.com/s/k5zd8sl1ci0yo8duhzo8ge9ffcucfqf0 I know its been a great time now!! But We need 150 people who are defrauded by SLIDENJOY to take them down!! The rest will be handled by lawyers!! Please spread my message in your circle too!! My message is not a SCAM lol!! A little help is needed!! ThankYou!!

2 jaren geleden

Hi, here is a little message from the Portabl team, first thanks to Herman from Dailybits for keeping this article up to date, Indeed we went through many stages but today the product is ready to be shipped, many customers have been shipped and all of them are satisfied about their Slide ! If you have any question or need more informations about Portabl feel free to ask on social networks or send an e-mail to our customer support !

glitter
1 jaar geleden

september 2022 en ze zijn nog steeds niet aan het leveren!