Deze is nu onderdeel van mijn kleine vintage Apple verzameling. ๐Ÿ˜‰


Voor mijn overstap naar de digital marketing wereld was het enige Apple product in huis een gewonnen iPad2.

Na het verlaten van de SAP wereld was het tijd om die windows laptops te dumpen en over te stappen naar een Macbook. Ik zou de stap niet meer kunnen terugzetten sinds die dag!

Door het lezen van o.a. de biografie van Steve Jobs en de film “Jobs” in persvisie gezien te hebben in 2013 ben ik de laatste jaren ook meer naar de geschiedenis van dit bedrijf gaan kijken. En nu ben ik ook volger geworden van de product launches en maakte ik zelfs even een tussenstop in Londen om tijdens het launchweekend direct een Apple Watch te kunnen aanvoelen.

apple timeline

1 van de meest iconische Apple producten is voor mij toch wel de originele iMac, die als all-in-one computer op de markt kwam rond 2001. Groot was mijn ontzag reeds tijdens mijn studie IMS in de toenmalige KHMechelen, waar er enkele van deze iMac’s in het gebouw stonden voor de studenten journalistiek.

Ik was dan ook reeds een jaartje (niet gedreven) aan het rondkijken naar een vintage iMac voor in mijn homeoffice (dringend eens een update doen van mijn mancave blogpost!).

Barn find vintage iMac G3

Een paar weken geleden vanuit de zetel nog eens een zoektochtje op mijn iPad mini (naast de oude iPad2 en mijn Macbook mijn enige andere Apple product) gedaan op 2dehands.be. 1 van de vele zoekertjes, trok echter direct mijn aandacht.

Bij een gepensioneerde vertaler stond een iMac G3 reeds 14 jaar gloednieuw in de originele verpakking. Dit model is enkel enkele dagen gebruikt voor het maken van wat screenshots en opzoeken van termen tijdens de vertaling van een Duits boek rond de iMac uit 2002.

De iMac was na dit werkje in de originele verpakking op een rommelkamer geplaatst en daar dit de logeerkamer voor de kleinkinderen gaat worden, diende deze verkocht te worden.

Of ik nu echt een splinternieuwe vintage imac heb gevonden bij bejaard koppel? #misschien #voorhomeoffice

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Een volledig gloednieuwe iMac G3 500MHz (gelanceerd midden 2001)

  • 128MB RAM (max upgrade kan naar 1 GB)
  • 20GB harde schijf
  • Als OS draait er OSX 10.1 Puma op.

Grappig weetje: de standaard browser Internet Explorer 5.1 crashed als ik er Dailybits.be probeer mee te openen. Eens kijken of ik dit opgelost ga krijgen.
imac mac osx

Admin paswoord wijzigen in OSX 10.1 Puma?

Het adminpaswoord was niet meer geweten na 15 jaar, maar gelukkig bewaren ze op het Apple forum ook stokoude forumthreads uit 2007 met de juiste tips & tricks.

This was Posted by: JoseAranda at September 9, 2006 3:48 AM

OK, restart your computer, hold down Command-s and type in the following:
/sbin/fsck -y [Enter]
/sbin/mount -uaw [Enter]
rm /var/db/.applesetupdone [Enter]
# The rm command is the remove command which deletes the file.
# Robert: I’d rename the file via: mv /var/db/.applesetupdone /var/db/.applesetupdone.old
reboot [Enter]

Once you’ve done that the computer reboots and ask you to set up an admin password. From there you just change all other account passwords in the account preferences!!

Best een eenvoudige procedure, die niet teveel tijd heeft gekost (buiten dan dat het azerty toetsenbord in commandline natuurlijk als qwerty staat ingesteld. ;-))

Waarom koop je dat nu weer?

Een beetje zoals met mijn oldskool GSM verzameling is het vooral een duidelijke herinnering voor mezelf, van hoe snel onze evolutie aan het gaan is.

Als je ziet waar we nu in 10-15 jaar staan en hoe snel het de volgende jaren zal gaan, dan zijn die 2000 jaren daarvoor tergend traag gegaan van evolutie (zie mijn blogpost over zelfrijdende treinen en de semi-zelfrijdende vrachtwagens die deze maand reeds passeren).

En daarnaast is het een leuk designelement in mijn Dailybits mancave/homeoffice. Voor mij heeft dit een even hoge kunstwaarde als een modern kunstwerk aan de muur. ๐Ÿ˜‰
dailybits imac mancave groot

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Christophe
8 jaren geleden

Leuk om zo eens terug in de tijd te gaan. Interesseert mij ook wel. Zelf enkele jaren terug een Atari Portfolio (eerste DOS palmtop uit 1992) gevonden op het net, en ook de populaire Psion Series 3a teruggevonden op zolder met alle toebehoren. Echt nostalgie ๐Ÿ™‚