Neen ik was niet echt overtuigd van deze dag:

  • Deze morgen bij 1°c eerst de ijslaag van mijn auto krabben om het surfmateriaal te kunnen inladen.
  • Doorheen de Antwerpse en Nederlandse files “rijden” richting Horst (boven Utrecht net geen 200km voor mij, maar vandaag in totaal bijna 5uur).
  • Aankomen op een windloos Horst, waar de hele Nederlandse speedwereld aanwezig was en lokale surf-meteoman Hans Kleingeld (@hanskleingeld) deed iedereen geloven dat er tussen 14-16u. echt wel een goede bak wind ging komen en gelijk had hij weer!
  • Tijdens 1 van mijn eerste runs direct een zware crash maken en mijn vin in mijn bovenbeen planten (vraag me niet hoe ik ben gecrashed). Ik wilde eigenlijk direct opgeven, want kon amper druk zetten met mijn rechterbeen, gelukkig had ik enkel de kracht van mijn linkerbeen nodig bij de runs over bakboord. Het hoogte lopen over stuurboord daarentegen was soms met de tranen in de ogen…

Tot de wind ineens wat harde aantrok en ik ontdekte hoe belachelijk vlak het eigenlijk vandaag was aan de haventjes. Mijn oude persoonlijke records naar huis gevaren:
gps max: 64.4 km/u -> 69km/u (in de software 68,994km/u 😉 )
gps gemiddelde: 61.6 km/u -> 64.30 km/u
500m: 61.3 km/u -> 63.9 km/u (Zeer tevreden over deze 500m!)
gps-sessie op de gps-speedsurfing website

Gebruikt setje: AHD SL1 95 (yep een 90L board!) – NP rs-slalom mk2 6.2m² – Select Caspar 31cm

Zeer tevreden dat ik eindelijk eens wat betere resultaten behaal, als je kijkt naar mijn ideaal speed-gestalte (groot en zwaar) en dat dan nog met mijn “grote” 90L. De 80L lag klaar, maar door dat bovenbeen-probleem had ik er de kracht niet voor om deze te gaan halen.

Van de aanwezige Belgen was ik de snelste (ze merken nu ook duidelijk mijn progressie op de laatste maanden), maar als je dan de Nederlandse toppers ziet! Niet voor niets staan zij aan de basis van deze gps-speedhype en zijn ze nu echt wereldtop in deze surfdiscipline. Echt bizar om iemand jou aan +75km/u te voelen en zien voorbijsteken! En dat met niet anders dan de kracht van een beetje wind…

Veel dank aan Hans Kleingeld voor de perfecte meteo-call en hij verdient zeker zijn super PR op zijn freeride futura 93!! 73km/u op een freeride-boardje!

Bij meer lezen nog wat foto’s van vandaag.Op mijn tracks zie je mooi hoe je Horst-runs opbouwt. Bij elke vlaag een beetje ruimer totdat je op het ultravlakke water echt aan 130-140° van de wind knalt. Met dank aan de Caspar-vin die hiervoor echt gebouwd is.

Het Belgische NP-clubje

Grevelingen-local Andre Hoogendam

Belg Patrick Driesen

Erik Loots van speedsurfingblog.com

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
13 jaren geleden

Op de foto’s zie je perfect hoe belachelijk vlak het vandaag was en dat bij 25 knopen wind in de vlagen….

Benjamin
13 jaren geleden

Proficiat Herman !! Je hebt het team daar goed verdedigd. De 70 km/u is nu echt niet meer veraf !!

Hans Kleingeld
13 jaren geleden

Herman, jij ook proficiat! Hopelijk knapt je been een beetje op. Horst was gister qua vlakheid op zijn best, uitgezonderd richting de vaargeul dan. Ben benieuwd wat het weekend ons gaat geven.

jeroen de wever
13 jaren geleden

Weet je zeker dat op het foto’tje Horst4 dat dat patrick driesen is, volgens de posting dat hij een RS racing evo II 6,2. Ik denk namelijk dat ik het ben! Het beeld is wel wazig maar goed het zou kunnen. Ik kan me ook herinneren dat ik op enig moment iemand zag staan die mij op de foto nam.
groeten
jeroen de wever

13 jaren geleden

Jeroen, stuur even een mail naar info – dailybits.be en ik stuur je de grote foto op.

Maarten
13 jaren geleden

Echt respect herman! Van zulke snelheden kan ik alleen nog maar dromen. Weet iemand waarom het zo vlak was? Is het water weer verder gezakt?

Welke haventjes bedoel je?

Andre Mook
13 jaren geleden

Herman gefeliciteerd met je nieuwe pr. Altijd fijn als alles samen komt en je in 1 keer een hele verbetering laat zien. Knap gedaan. Misschien tot zondag bij de USM?

13 jaren geleden

Maarten: waterlevel van -25cm geeft echt net de perfecte waterstand om het zo vlak te maken. De haventjes zijn wat zeilboten die aan de wij rechts liggen. Een goede tip is het feit dat er aan elk haventje een iets dieper havengeultje ligt, dus daar kan je net iets dichter bij de kant varen. 😉

Andre: neen, grote bloeduitstorting op rechterbeen, dus ik ga geen risico’s nemen. Over bakboord runs maken gaat perfect, maar als ik zo nog eens een horstwandeling van 2km zou moeten maken als de wind wegvalt…

jeroen de wever
13 jaren geleden

Herman, het lukt niet als ik :info – dailybits.be in typ. Moet er niet ergens een @ in??

13 jaren geleden

voor wie het resultaat wilt zien van de crash:
http://yfrog.com/7bs6akj