Kickstarter-projectjes zijn altijd een gok en toch zo verleidelijk om soms gewoon van “Take my money and shutup” te doen en wat te gaan spelen met die hardwareprojectjes.

1 van de Kickstarters waar ik geld instak was die van de Beam Remote projectorlamp: een ledlamp met ingebouwde Android software, waardoor je de lamp remote kan gaan bedienen.

Een 9tal maanden moeten wachten op de levering na intekenen (in totaal hebben ze 95% kunnen leveren met maximaal 3 maanden vertraging op voorziene schema) en om eerlijk te zijn heeft de Beam lamp tot enkele weken geleden in de doos op mijn homeoffice gestaan (trouwens wel een mooie doos).

Nu mijn vrouw terug met regelmatige nachtshiften/avondshiften werkt zit ik terug 2-3avonden/week op mijn Dailycave. Tijd om al die gadgets die hier nog liggen te testen/reviewen/gebruiken. ๐Ÿ˜‰

Beam projector lamp?

De Beam is een connected LED projector, die achteraan een doodgewone E27 socket heeft, zodat je deze overal kan indraaien als een gewone lamp. Eerder kwamen er hier reeds de Sengled Pulse led lampen voorbij, die muziek gingen streamen.

De Beam heeft daarentegen een ingebouwde Android chip (met 8Gb geheugen voor apps, films,..) en vooral een LED Pico projector (resolutie 854 x 480) van 100 Lumen (ter vergelijking: die Lenovo Yoga tablet met ingebouwde projector haalt 50 lumen).

Spijtig genoeg draait de Beam wel nog steeds op een oude Android 4.2.2 versie.

beam remote lamp

Via een Android/iOS app kan je deze led-lamp dus gaan bedienen en gaan gebruiken als internetconnected projector. Daarnaast is er ook nog de website controlmybeam.com, waarmee je op je lokale netwerk ook de bediening kan overnemen. Op dit grote vlak kan je de muis bedienen in het geprojecteerde beeld van de Beam.

controlmybeam

Deze webinterface draait trouwens op poort 8080 op de Beam projector (in mijn geval bij mijn Beam projector dus http://192.168.x.x:8080/). Via deze webinterface kan je eenvoudig navigeren en een dashboard of youtube openen bijvoorbeeld.

Beam projector

Is het wat?

Zelf ben ik niet echt weg van het gepruts met de app om alles te gaan bedienen. Dat er Airplay opzit is voor mij het handigste: Een Youtube video kiezen op de iPad en dit gewoon direct via AirPlay versturen naar de Beam projector.

Ik moet nog wel iets bedenken, waardoor ik deze projectorlamp flexibel ergens kan monteren. Ook het aan/afzetten is niet echt ideaal en de Beam uit de stroom trekken is dan ook de eenvoudigste oplossing om er zeker van te zijn, dat hij afstaat.

Zelf zie ik direct volgende mogelijkheden:
– Dashboard op de muur projecteren
– ’s Morgens nieuwsberichten en het weer projecteren in je slaapkamer (al maakt de lamp toch wel een nadrukkelijk lawaai)
– Netflix chill in de slaapkamer of Youtube vlogs afspelen
– Blijkbaar ideaal voor bepaalde gezelschapspellen om digitaal het speelveld te gaan projecteren.

Mijn ideaalbeeld is dat ik genoeg tijd kan vinden om eens wat te gaan experimenteren met projecties, zoals onderstaande “Le Petit chef” projectie. Nu die tijd er nog voor vinden… ๐Ÿ˜‰

Misschien moet ik toch maar eens contact op gaan nemen met dit Belgische duo om te kijken of ik een trailer van hun beelden kan bemachtigen, daar ik echt wel eens wil zien of de Beam hiervoor genoeg is.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments