Het moeten niet altijd hippe startups of tech reviews van gadgets zijn. Dus daarom eens een blogpost als boerenkleinzoon (langs de beide kanten) en ook Seppe wordt nog mee in het boerenleven geïntroduceerd. Het is dat Bartel van Riet ook zoveel succes heeft met zijn mini-boerderij op tv, dat ik het ook maar eens op die weg gooi.

Dankzij het Landbouwleven nummer 2946 (miskend populaire weekblad in de agrarische sector)heb ik namelijk goed nieuws voor alle lezers, die geboren zijn voor 1 oktober 1982.

Indien je voor die magische datum bent geboren, heb je geen tractorrijbewijs nodig voor tractoren (al dan niet met trekker erachter), die niet harder dan 40km/u kunnen en gebruikt worden voor land- en bosbouwactiviteiten. Dit weten we nu door het antwoord van Melchior Wathelet op de parlementaire vraag nr 666 (yep, the number of the beast!).

Als klein 8-9jarig jongetje diende ik vroeger bij het hooien, al de tractor in een rechte lijn te houden en nu mag ik dus blijkbaar met de zwaarste tractoren gewoon zonder rijbewijs G de baan op. Ik voel me nu echt van een andere generatie, zoals de bomma’s, die hun autorijbewijs ook bij een pak boter in de winkel kregen.

Maar hoera dus voor het feit, dat ik 5 maanden vroeger ben geboren, dan die magische 1 oktober 1982. Dus wie gaat er binnenkort mee een rondje rijden? 😉

tractor landbouwleven

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
10 jaren geleden

Doeme, net 8 dagen later geboren… Aaarrrrggghhhh… 😉