Enkele maanden geleden verscheen er hier reeds een blogpost over een door KBC ontwikkelde KBC Xplore app voor de Superprestige wedstrijden veldrijden.

Deze Xplore app was een experimentje om meer te leren over apps, hoe gebruikers ermee omgaan en wat de toekomst kan brengen. In de app is er ook een zogenaamde item finder ingebouwd, waardoor je zelf aan de slag kan met beacons.

En daar het KBC team nog een 20tal van deze beacons over heeft van dit app-experiment project, worden deze hier via Dailybits bezoekers weggegeven!

Voor ons aankomend “state of digital” event nog eens een avondje spelen met ibeacon en nfc tags. #geekfun

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Wacht! Een Beacon?!?

Beacons zijn kleine zendertjes die een signaal uitsturen via Bluetooth LE (LE van low energy). Deze kleine zendertjes zijn tot een 50tal meter te detecteren met smartphones, die voorzien zijn van Bluetooth 4.0 (later meer hierover).

Velen zien er reeds de heilige graal in voor het interactief maken van onze winkelervaring in winkels en momenteel kan je in Antwerpen voorbeelden ondervinden van beacon-technologie in het project innovation boulevard. In de zomer was er bijvoorbeeld ook een Belgian Girl Geeks treasure hunt aan de hand van beacons (waar ikzelf en het zoontje de wandelende beacon speelde in de treasure hunt 😉 ).

KBC gebruikt in hun app de technologie van de SticknFind beacons, waardoor je met de item finder functionaliteit in de app deze beacons kan terugvinden (al dan niet op een bepaald voorwerp in je huis bevestigd). Leuk speelgoed dus voor in huis of het organiseren van een schattentocht voor kinderen.

Leuk om te weten is dat de SticknFind beacons als crowdfunding project op het Indiegogo.com platform begin 2013 net geen 1 miljoen dollar ophaalde!

StickNFind-_Bluetooth_Powered_ultra_small_Location_Stickers___Indiegogo

 

De KBC Xplore app bestond tot hiertoe uit 3 delen:

  • My Finder (= item + buddy finder)
  • Mijn KBC kantoor
  • Superprestige veldrijden

Het Superprestige luik verdwijnt binnenkort en zal een andere invulling gaan krijgen. De app downloaden of meer informatie over de app kan je terugvinden op campagne.kbc.be/xplore.

Ik wil zo wel eens een beacon uittesten

Daar het project bij KBC nu afgelopen is en ze wat beacons nog hadden liggen, hebben we een samenwerking opgezet, zodat ik de beacons voor hen aan mijn bezoekers mag weggeven.

Ik heb dus 20 KBC beacons ter beschikking, waarmee je zelf eens kan gaan experimenteren met deze technologie. Deze SticknFind beacons worden in de Benelux in webshops aan €60 voor 2 stuks verkocht, dus we geven hier €600 aan beacons weg! 😉

1. Check even of je een Bluetooth 4.0 compatibele smartphone hebt:

  • iPhone 5, 5s, 5c, 6 en 6+
  • Nexus, Samsung S4/S5, Sony Xperia Z3,…
  • Volledige lijst met smartphones (thx Nico!)

2. Vul onderstaand formulier in (voor 23u. maandagavond 9/2)!
(ingevulde gegevens worden enkel voor het random versturen van 20 beacons gebruikt!)

Sorry de wedstrijd is afgelopen.

3. In de comments van deze blogpost achterlaten wat je ermee van plan bent (je konijn tracken, de kleine in de kinderspeeltuin terugvinden…) levert bonuspunten op. 😉

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

83 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments