Antwerpen zet groot in in het binnenhalen van Sportevenementen in 2013 en 2014. Momenteel is de regio van het eilandje in transformatie voor een winterparadijs te worden.

De badboot opent namelijk op 14 november als ijspiste en daarnaast vindt er dit weekend aan de waagnatie een manche van het WK Big Air snowboarden plaats.

Een schans van 39meter, 123 meter lang, 20 meter breed met 775 kubieke meter sneeuw zorgen voor de grootste Big Air schans ooit bij een dergelijk cityevent!
VW big air antwerpen
Afgelopen nacht hebben een 30tal vrijwilligers de hele nacht sneeuw staan schuppen om alles mooi klaar te krijgen voor de Lowlands battle en oefenruns op vrijdag. Zaterdagavond vindt dan de finale plaats met alle internationale toppers (waaronder natuurlijk onze Belgische topper Seppe Smits).

Wedstrijd voor gratis trip naar BK snowboard/ski

De vrienden van Airness en Wintersporters.be geven tijdens het event een trip voor 2 personen naar het BK Snowboard en freestyle ski in Les 2 Alpes weg. Meedoen kan ter plaatse of via de wintersporters-website.

Win een snowboard trip naar het BK SnowJam
In samenwerking met Airness organiseert Wintersporters ter plaatste een leuke wedstrijd. Spot onze snowboard chicks en monitoren en beantwoord twee (eenvoudige) vragen op de iPad. Zo maak je kans op een all-in trip naar het BK Snowboard en Freestyle ski, dat van 6 tot 13 april 2013 in Les Deux Alpes georganiseerd wordt. Bijkomend kan je met het promoteam op de foto om deze vervolgens gratis te downloaden op wintersporters.be vanaf zondag middag. Een Big Air wordt immers niet ieder jaar georganiseerd in het Antwerpse…

Meedoen kan ook online.

Livestream VW Big Air

Al enkele dagen is er een livesteam op ustream.tv en deze blijft ook het hele weekend doordraaien.

Foto’s van Vrijdagavond – Battle of the lowlands

Enkele foto’s van de battle tussen België – Nederland op vrijdagavond. De battle begon wat traag en onzeker, maar tegen het einde waren de riders toch wel goed opgewarmd.

De neervallende regen zorgde voor tragere sneeuw, waardoor ze meer snelheid nodig hadden en de crashes dan ook wat groter werden. Voor betere actiefoto’s verwijs ik naar wintersporters.be.

Tegenvaller: De manke organisatie achter de dranktogen. Eten heb je op een minuut, voor drank moet je je betere aandachttrekkerstechnieken gebruiken. We telden rond 20u. 4 mensen achter de 2 togen, die instonden voor alle drank voor het volledig volgelopen plein….

België won trouwens met 11-9 de battle van Nederland.
VW Big Air Antwerpen - schans vrijdag
VW Big Air Antwerpen - schans vrijdag
VW Big Air Antwerpen - schans vrijdag
VW Big Air Antwerpen - schans vrijdag
VW Big Air Antwerpen - schans vrijdag
VW Big Air Antwerpen - schans vrijdag
VW Big Air Antwerpen - schans vrijdag

Ik ben benieuwd voor de wereldbekermanche op zaterdag. Ze voorspellen namelijk veel regen (= tragere sneeuw) en wat zuidenwind (= wind tegen).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments