De laatste tijd zijn we terug meer en meer aan het geocachen (ook wel “wat in het rond fietsen/wandelen met een doel” genoemd door 1 van de vrienden, die het gisteren meedeed).

Concept van geocaching:
Op de website geocaching.com kan je de gps-locatie vinden van verstopte caches (bvb.: N 51° 11.028 E 004° 35.340 ). Daarna trek je erop uit om de cache ongemerkt te gaan zoeken en je naam mee in het logboek te plaatsen. De moeilijkheidsgraad van het terrein en de verstopplaats kan wat verschillen, dus soms ben je wel even zoet met het zoeken van de verstopte cache.

Gisteren hebben we weer enkele nieuwe caches in de buurt gedaan (geregeld duiken er overal nieuwe op) en het blijft toch bizar om te zien hoeveel mensen deze hobby nu beginnen doen, want geregeld kwamen we anderen tegen die naar dezelfde cache op zoek waren.

Je moet maar eens een account aanmaken op geocaching.com en je eigen woonplaats ingeven om te zien hoeveel van deze caches overal verstopt liggen. Hieronder een weergave van de ruime regio van Antwerpen. Je ziet dat we nog wel enkele weekends voort kunnen als we eens niet weten wat doen… 😉

Met de nieuwe smartphones met ingebouwde gps heb je trouwens geen gps meer nodig en kan je gewoon 1 van de geocaching apps downloaden en aan de slag gaan. Momenteel gebruiken we nog mijn GT31 surf-gps’jes, maar volgende keer ook eens de smartphone meenemen hiervoor.

Tijdens onze tocht gisteren hebben we op amper 2km van onze deur een super locatie gevonden. Met toestemming van de eigenaar ligt er een cache verborgen in een alleenstaand (spook)huis (met bijhorend spookfilmpje op youtube). Een mooie geocaching meets Urbex ervaring dus.

geocaching meets urban exploring - spookhuis
geocaching meets urban exploring - spookhuis

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
11 jaren geleden

Een mooie locatie zo te zien, deze zal ik eerstdaags ook eens bezoeken. Wel overdag, aangezien ik voldoende licht moet hebben voor mijn urbex filmpjes.

11 jaren geleden

En hier is dan het filmpje: http://youtube.com/watch?v=uns0h_wOrIM

11 jaren geleden

Mooi gedaan!