Concertverslag Above and Beyond Trixx Antwerpen

Ik ga eerlijk zijn, ik ben geen grote concertganger. Steengoede concerten, die wel in mijn ogen/oren gegrift staan zijn dan ook op 1 hand te tellen: Gorillaz (2010), Buena Vista Social Club in Ancienne Belgique (2012?), B-EAT mini-set van YvesV opt TML 2014 en een paar keer al feest met Arsenal in het Openluchttheater.

Gisterenavond nog eens buiten gemogen en dit naar een concert. Stel je voor, met voor alle kindjes een babysit, zodat de (mannelijke helft van onze) TML partycrew op stap kon. Lang leve de 16-jarige babysitster, zodat ik als 32 jarige naar een Tranceconcert kon gaan. ๐Ÿ˜‰

Het Engelse dj-trio Above & Beyond is meer dan een dj-trio, dat platte EDM (snel snel) bij elkaar knutselt, terwijl ze met hun jet de wereld overvliegen (*kuch* DM & LM & co *kuch), maar als een echte muziekband meer wilt brengen. Pure Britse trancemuziek met zweverige vocals, waardoor je op een echte trip wordt meegenomen door deze 3 dancemusic-nerds. ๐Ÿ˜‰

Zoals steeds waren ze maar met 2 achter de draaitafels te vinden, daar ze elkaar afwisselen om hun hoge tempo van producen in de Londense studio voort te laten gaan. Opvallend ook hoe de 2 heren het hele concert consequent water aan het drinken waren.

Head to YouTube.com/AboveandBeyond now for a short film about the making of #WeAreAllWeNeed

Een foto die is geplaatst door Above & Beyond (@aboveandbeyond) op

Speciaal om mee te nemen is dat zij al 14 jaar hun eigen ding doen, zonder steun van grote labels. Door een wekelijkse podcast en fanbeleving hebben ze van zichzelf een kwaliteitsmerk kunnen maken. Op deze manier hebben ze bijvoorbeeld een uniek akoestisch concert opgenomen, wat integraal online staat.

Wil je meegenomen worden in hun livesfeer, gooi dan deze Youtube opname vanuit Madison Square garden in NYC even op groot scherm open.

Voor de spotifymensen kan ik de Spotify-lijst #ABGT100 aanraden met een goede weergave van hun unieke sound en muziek.

Above & Beyond in Trixx

Met dank aan de andere spitsbroeders (die die hard fans zijn en zelfs meerdere concerten meepikken deze maanden, je hebt ze zeker in beeld gezien op grote scherm met de A&B Belgium vlag ๐Ÿ˜‰ ) me direct laten overhalen voor dit concert in Trixx.

Welcome to Antwerp @AboveAndBeyond ! ๐Ÿ™‚ #aboveandbeyond #Belgium #Antwerpen

Een foto die is geplaatst door Michael (@dailymichaelbe) op

Het was al in de weken ervoor dat de hardcore fanbase (lees: de al iets oudere dancefans, die de topjaren begin jaren 2000 nog meemaakten in onze Belgische “baancafรฉ’s”) waanzinnig hard uitkeek naar dit concert. Bijkomend voordeel was de grote delegatie Nederlandse trancefans enja, die heb je nodig want het eerste half uur stond het grootste deel van het publiek maar wat te kijken.

De 1100 tickets waren al enkele weken uitverkocht en ik moet zeggen dat mijn eerste kennismaking met Trixx best positief is. De trappen in de zaal geven een mooi overzicht, voor wie ook achteraan staat.

above & beyond trixx antwerpen

De set werkt direct gestart met de nieuwe single “We’re All We Need” om zo steeds naar zweverige vocal hoogtepunten toe te werken.

Ik hoorde bijvoorbeeld ook de nieuwe Andrew Bayer – Superhuman, het “King for a day” moment voor een vrouwelijke fan uit het publiek achter de draaitafels met Blue Sky action en hun single “sticky fingers”.

Afgewisseld met de stevigere momenten.

Donderdagavond zoals vroeger mijn maandagochtenden waren in La Rocca. #kindvande90s #aboveandbeyond

Een video die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Zeker opvallend was de gemiddelde leeftijd, die toch zeker rond de 30 jaar was. Liefhebbers van het genre dus. Daarnaast was het ook mooi te zien hoe deze muzieknerds met techniek werken. Een eenvoudige Gopro Hero4 stond voor de dj decks te filmen en de beelden werden continu mee in de visuals gemixed gecombineerd met hun kenmerkende live chat-berichten naar het publiek.

above & beyond trixx antwerpen 2

above & beyond trixx antwerpen 3

Een goed idee van sfeer, muziek en visuals. Next stop voor de heren is Amsterdam morgenavond en Parijs zaterdagavond.

Heb je zelf nog foto’s of filmpjes, laat ze hier even achter in de comments, dan gooi ik ze erbij!

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.