STEM is ook reeds bij ons al enkele jaren een actieplan in het onderwijs rond het aantrekken van meer leerlingen naar zogenaamde STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering en Mathematics). We zitten namelijk met een steeds groeiend tekort aan dergelijke profielen (ook in Herentals).

Zelf heb ik echt een STEM-schooltraject doorlopen:
Na 2 jaar Latijn via “de moderne” in Wetenschappen-Wiskunde terechtgekomen in het middelbaar (waar ik herexamens wiskunde had trouwens). Daarna ben ik dan eerst via een bachelor IMS (informatica meets bedrijfsbeheer) tot in een verkort traject van 2 jaar tot industrieel ingenieur electronica-ICT doorgegaan. Grappig detail is dat ik nu perfect de wiskunde vakken in het middelbaar mag geven, waarvoor ik toen een herexamen had.

Ikzelf ben nu reeds enkele jaren docent bij Thomas More in IMS en daar merk je pas welk probleem we hebben van vraag en aanbod. De meeste 3de jaars studeren af in die IT-richting met reeds enkele maanden een getekend contract (met bijhorende bedrijfswagen) in hun handen.

 

WeGoStem tussen 8 en 26 oktober

Dat het promoten van STEM-richtingen reeds vroeg dient te beginnen is wel duidelijk.  Zoals vorig jaar wordt er dan ook de WeGoStem campagne gelanceerd, waarbij ze dit jaar 10.000 leerlingen van het 5de en 6de leerjaar de kans laten krijgen om met technologie in aanraking te komen.

Meer dan 750 vrijwilligers gaan in deze periode van klas tot klas (in groepjes van 3 vrijwilligers) om daar een workshop te geven rond het bouwen van je eigen tekenrobot en deze ook te gaan programmeren.

Hey dat is cool!

Ze zoeken nog vele vrijwilligers en ook ik heb me ondertussen opgegeven voor het geven van een workshop in een school (2 keer 1,5uur aan een 5de en 6de leerjaar).

Wil je samen met mij in de Antwerpse regio naar een klas, dan kan je steeds 1 van de 2 vrije slots op vrijdag 12 oktober te pakken zien te krijgen. 😉

 

 

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments