1 van mijn goede voornemens is om dit jaar terug meer de schermen ’s avonds weg te leggen en een boek vast te nemen.

Doorheen de jaren heb ik best wel wat marketing/tech boeken gelezen en bij het opkuisen van mijn boekenkast kwam ik nog wat boeken tegen, die ik nog moet lezen (blijkbaar een stapel van 10 boeken).

Na het lezen van de blogpost van Martijn Scheijbeler over de boeken die hij in 2019 wilt lezen, heb ik ook voor mezelf deze blogpost gemaakt.

  • “The cuckoo’s Egg”  van Cliff Stoll (2005) – Nog een kerstcadeau en reeds een oude classic, die ik toch eens wilde lezen.
  • Start with the Why” (2011) – Sinds mijn verjaardag in mei ben ik bezig in deze classic van Simon Sinek. Dringend eens een paar avonden voor uittrekken.
  • “The hard thing about hard things”  (2014) – Deze Silicon Valley classic van VC Ben Horowitz ligt al langer in mijn kast om vastgepakt te worden.
  • “Red Team – How To succeed by thinking like the enemy” (2015) – Een kerstcadeau dat ik kreeg, waar ik bijna door ben over Red Team penetration testing.
  • “100 ways to save your ass in English”  (2016) – Ooit aan gestart, maar dringend dringend nog eens opnieuw doornemen.
  • “American Kingpin”  (2017) – Het verhaal over hoe de beheerder van de grootste dark web webshop Silk Road is gepakt.
  • “Het grote GDPR handboek”  (2018) – Auteur Peter Witsenburg stuurde me een exemplaar op om eens door te gaan.
  • “Marketing to the entitled consumer”  (2018) van Nick Worth & Dave Frankland – Nick Worth is CMO bij Selligent en daarom ben ik wel eens benieuwd naar dit boek.
  • “Wise Guy” (2019) – Op 26 februari komt dit boek van/over Guy Kawasaki uit. Ik heb ondertussen een digitaal reviewexemplaar waar ik in bezig ben.
  • “Appstublieft”  (2019) van Kristof D’hanens en Mathias Algoet – Een boek met 100 app’s dat onderweg is naar me. Benieuwd of ik er nog 1 kan ontdekken die ik niet ken. 😉

Als er nog echte must-reads zijn uit 2018/2019, gooi ze maar in de comments!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nicolas
5 jaren geleden

Toffe lijst! Met één opmerking, van mijn kant uit dan.. ik heb Start with why aandachtig gelezen, maar vond de Ted talk hierover veel interessanter/duidelijker. Dat is dan natuurlijk niet lezen (tenzij de subtitles :-)).

Ik start deze maand met Measure What Matters: OKRs: The Simple Idea that Drives 10x Growth en van hetgeen ik gelezen heb lijkt het me zeker ook een mooie om toe te voegen. Ik zal ’t laten weten!

Nicolas

5 jaren geleden

Leuke lijst maar ik denk dat er nog 1 ontbreekt! Unfair Advantage van Carole Lamarque, expert innovatieve marketing en een vennoot van DUVAL UNION Innovative Marketing.

Als de wereld een dorp wordt, moet jouw bedrijf naast de wereldspelers kunnen blijven staan. Dat kun je door volop in te zetten op je #UnfairAdvantage. Niet om beter te zijn dan de marktleider, maar om vanuit je extreem unieke identiteit de speler te worden die iedereen benijdt. De beste concurrentie is nog steeds geen concurrentie.

Hoe cheeta ben jij?

Reply to  Eveline Rylant
5 jaren geleden

Klopt zeker! Al is het maar omdat ik aan dat boek ook een steentje heb bijgedragen.