Wij wonen in een vredige wijk, die als laagste prioriteit staat op de strooilijst van onze gemeente. Wat dus de afgelopen dagen voor een super sneeuwparadijs en sleetochten doorheen de wijk heeft gezorgd op de platgereden sneeuw.

Maar dus ook voor onderstaande deze voormiddag: tot zover de omheining rond ons speelpleintje… Van de dader natuurlijk geen spoor.

Ik kan het aantal auto’s, dat zich heeft laten verrassen de afgelopen dagen in onze wijk niet meer tellen. Bijvoorbeeld enkele jonge bestuurders in een achterwiel aangedreven BMW op zomerbandjes, die een shortcut willen nemen door onze wijk en dan ook rechtdoor gaan bij het eerste kruispunt dat ze tegenkomen. 🙄🤦‍♂️

DUSJA zomerbanden bij sneeuw, ijzel,… zijn geen slim idee en investeert daar nu gewoon even in. En kom niet af met een mix van zomerbanden en winterbanden (vooraan winterbanden en achteraan zomerbanden enzo), want dat heb ik in 2011 met Yves Ferket al eens mogen gaan testen en dat is dus levensgevaarlijk.

Ikzelf ben trouwens al vele jaren grote fan van de Michelin Crossclimate banden (zomerband met sneeuwgoedkeuring). Ideaal voor mij met 25k kilometers/jaar en deze zomerbanden presteren top in de sneeuw of ook vastgereden sneeuw. Mijn (domme) video met review van tijdens het launchevent van deze band is ondertussen trouwens al 245.000 keer bekeken. 😳

Momenteel merk ik dat er nog een 25-30k views/jaar bijkomen, dus wie weet haal ik over enkele jaren de 300.000 views nog wel. Wel zonde dat ik er niets meer mee kan verdienen. 😢

Trouwens als je dan wel winterbanden of zomerbanden met sneeuwgoedkeuring hebt, blijf defensief rijden en take it easy deze dagen… Het is het niet waard om 5minuten vroeger ergens te zijn.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joris
5 jaren geleden

Was het met winterbanden te vermijden? Ervaring leert dat in platgereden sneeuw buiten rijgedrag aanpassen niets helpt.
Ook maar matige fan van dit onderwerp te gebruiken om weer kwistig te strooien (pardon the pun) met links