Welke zonnepanelen moet ik nu kopen?

Update:
Ondertussen hebben we al 1,5 jaar zonnepanelen liggen op ons dak. Lees hier onze ervaringen met zonnepanelen en de opbrengst.


I need your help.

In een huis van in de jaren 50 wonen is ook een lange actielijst hebben om elke jaar een stukje van uit te voeren (in onze Wunderlist heeft deze gedeelde lijst de toepasselijke naam “Ooit als we veel geld hebben” 😉 ).

Momenteel zijn we aan het actiepunt zonnepanelen gekomen, daar elektriciteit echt niet meer goedkoper gaat worden en 2018 alweer een topjaar was voor zonnepanelen (met “dank” aan de klimaatopwarming).

Wat moeten we nu kiezen?

Ondertussen hebben we al wat offertes binnen, maar bos, bomen en alle kanten opschieten is wel toepasselijk hier. Dus, ik ga het hier loslaten en kijken wat er gaat gebeuren.

Situatie:

  • Maximaal plaats voor 15 panelen
  • We hebben nu offertes met 15*285WP en 15*315WP
  • Ons jaarverbruik zit boven de 5000kWh, maar daarvoor hebben we niet genoeg plaats op de optimale dakhelling naar het ZW
  • Ik heb nu een 3f400V/20A aansluiting die binnenkomt en voor een 300EUR kan ik deze later verzwaren naar 3f400V/25A door Eandis

Waar moet ik aan denken, wat mag ik NIET kiezen, wie is er over wat of wie tevreden? Shoot 👇

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.