Welke zonnepanelen moet ik nu kopen?

Update:
Ondertussen hebben we al 1,5 jaar zonnepanelen liggen op ons dak. Lees hier onze ervaringen met zonnepanelen en de opbrengst.


I need your help.

In een huis van in de jaren 50 wonen is ook een lange actielijst hebben om elke jaar een stukje van uit te voeren (in onze Wunderlist heeft deze gedeelde lijst de toepasselijke naam “Ooit als we veel geld hebben” 😉 ).

Momenteel zijn we aan het actiepunt zonnepanelen gekomen, daar elektriciteit echt niet meer goedkoper gaat worden en 2018 alweer een topjaar was voor zonnepanelen (met “dank” aan de klimaatopwarming).

Wat moeten we nu kiezen?

Ondertussen hebben we al wat offertes binnen, maar bos, bomen en alle kanten opschieten is wel toepasselijk hier. Dus, ik ga het hier loslaten en kijken wat er gaat gebeuren.

Situatie:

  • Maximaal plaats voor 15 panelen
  • We hebben nu offertes met 15*285WP en 15*315WP
  • Ons jaarverbruik zit boven de 5000kWh, maar daarvoor hebben we niet genoeg plaats op de optimale dakhelling naar het ZW
  • Ik heb nu een 3f400V/20A aansluiting die binnenkomt en voor een 300EUR kan ik deze later verzwaren naar 3f400V/25A door Eandis

Waar moet ik aan denken, wat mag ik NIET kiezen, wie is er over wat of wie tevreden? Shoot 👇

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Abonneer
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Davy Van Hemelen
1 jaar geleden

Ik doe elk jaar mee met de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. Het is vrijblijvend, maar tot hiertoe nog niet toegestemd, omdat ik nog niet aan dat actiepunt zat. Elk jaar daalt de prijs wel. Ik denk dat ik voor 15 panelen een paar jaar terug meer dan 6000 euro moest betalen en tegenwoordig iets meer dan 5000 met alles bij. Voordeel is dat de provincie ook deze installaties controleert. Zo heeft mijn buurman er wel en brengen deze 10% minder op dan verwacht en berekend was. Dit bedrag heeft hij dan gecompenseerd terug gekregen. Onlangs was er ook… Lees verder »

Raf
1 jaar geleden

Ik heb er in 2015 ook gekocht via de groepsaankoop. Tevreden van de prijs. De plaatsing door KTI-WTI was slecht gepland (panelen te laat geleverd, hoogtewerker was enkel beschikbaar de eerste dag toen de panelen er nog niet waren, niet gepland aantal kunnen leggen omdat er niet zoveel plaats was als geschat enz.) Van een controle door de provincie heb ik nog niets gemerkt. Wij zitten nog met een dag/nacht teller en dan is het lastig om niet onder nul te gaan op de dagteller. Enkelvoudige teller zou simpeler zijn maar dan heb je weer geen nachttarief. In het begin… Lees verder »

Michaël
1 jaar geleden

5,92 Wattpiek (22 panelen), omvormer, installatie, keuring all-in… 5000 euro via groepsaankoop Provincie Antwerpen.

Davy Van Hemelen
1 jaar geleden

Heb je trouwens al eens gekeken om ook je jaarverbruik naar beneden te krijgen? Wij zitten nu met ons gezien van 4 op een jaarverbruik van 3700 kwh. Ook met een zwembad in de zomer. Wel overal led of spaarlampen en A+ toestellen.

Jochem
1 jaar geleden

Ik hoor van vele dat https://www.solairco.be/ goed is. Zelf wel geen ervaring mee maar info opvragen kan nooit kwaad. Wij hebben in 2009 panelen geplaatst toen je nog 450€ per 1000kw kreeg. Beste investering ooit! Leverancier is failliet gegaan en portefeuille is overgenomen door Solairco. Nog nooit problemen gehad met de installatie.