Op 2/5/22 werd met veel fanfare de GovApp gelanceerd. Een nieuwe en snellere manier waarmee de overheid belangrijke berichten kan pushen naar de gebruikers van deze app (ipv dure sms-berichten te moeten sturen – ze brachten toen het cijfer van 0,025EUR/sms voor de overheid).

Uit de FAQ op de website van de app zie je ook in welk tijdperk de app is bedacht/gelanceerd (door de Smals vzw van Frank Robben). Je kan trouwens de technische informatie over deze SMIS GovAPP webservice online terugvinden.

 

Ik ben nog eens langs deze app op mijn smartphone gegaan en kijk exact 1 jaar geleden heb ik het laatste teken van leven mogen ontvangen in deze app. Sindsdien is er een volledige radiostilte. Een app die daar dus wat staat te staan.

En dan stel ik me de vraag hoeveel gebruikers deze app nog hebben staan? Zet je de app over wanneer je een nieuwe smartphone hebt (zonder dat je de meerwaarde kan ondervinden)? De online reviews in de App store bevestigen mijn eigen aanvoelen alvast. 😉

Ahja en dit was ook nog eens een ding (daar de app door Digitaal Vlaanderen in de appstore is geplaats). 🤷‍♂️

Ik ben dan ook eens een poll gestart op Instagram, Linkedin en Twitter/X om te kijken, hoe jullie over die app denken.

 

Het momentum is weg (en komt niet meer terug?)

Hier hebben ze dan ook een denkfout gemaakt, door deze app als hetzelfde communicatiekanaal te zien als de traditionele overheids sms-berichten (vanuit de ministeries van Gezondheid). Een sms-kanaal stel je éénmaal in en nadien werkt dit voor “de eeuwigheid”. Een app die al een jaar geen teken van leven geeft, gaat sneller terug verwijderd worden. Zeker daar de urgentie voor gebruikers voor de app volledig weg is.

Belangrijk om te weten trouwens is het feit, dat wanneer je de app geactiveerd hebt, je geen sms-berichten meer ontvangt. Na verwijdering van de app, ontvang je terug deze informatie via sms-berichten.

Ik ga dus terug naar het sms-kanaal en ik heb dan ook mijn smartphone verwijderd uit de Govapp en deze verwijderd. 🤷‍♂️

Het zal dan ook veel geld, middelen en promotie kosten om ex-gebruikers later terug die app te laten installeren. Vraag jezelf maar eens af hoeveel keer je zelf geregeld een nieuwe app installeert. Dit is best een grote stap (voor de meeste gebruikers) en zogenaamde app-install campagnes zijn dan ook best duur.

 

MAAR ik begrijp zeer goed dat de noodzaak van een veiliger en betrouwbaarder systeem er zeker is (SMS is niet-secure en ook zeer fraudegevoelig). Maar op deze manier gooien we de goede technische bedoelingen voor de gemiddelde consumenten de deur uit.

Nu jeukt het trouwens toch wel om via openbaarheid van bestuur eens op te vragen welke middelen hier naartoe zijn gegaan en hoeveel middelen er nog worden voorzien. 😬💰 Ben je politicus doe gerust je werk en stel eens een vraag hierover?  😅🤪

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jeroen
5 maanden geleden

Ze hadden dit inderdaad beter kunnen koppelen aan hun online ebox en Burgerprofiel ipv de tientallen mails die je per nieuw ontvangen bericht steeds ontvangt.
Ook B-Alert had men hier aan kunnen koppelen. Gemiste kans en weer weggesmeten belastingsgeld.