Herman Maes Techblogger – Marketing Technologist

herman maes - dailybitsDailybits.be is sinds januari 2005 mijn blogger speeltuin, waar dat namreh.be mijn eerste blog proeftuin was tussen juni 2002 en april 2004.

Namreh.be is gestart vanuit mijn bachelor studie (Informatiemanagement & Support aan de toenmalige KHMechelen) en doorheen mijn master opleiding (industrieel ingenieur electronica/ICT) is dailybits.be ontstaan en als echte blog gegroeid.

Sinds januari 2012 is Dailybits ook een volwaardige bijberoep onderneming, waar ik naast blogger in bijberoep en online marketeer ook presentaties geef over SEO en online marketing.

Persoonlijke facts:

 

Loopbaan

Recht uit school de grote Cronos groep in voor een eerste loopbaan als MS SQL Server consultant bij Uptime (2005-2008). Na een tussenstap van welgeteld 2 weken terug onder de vleugels van de Cronos groep geraakt voor een 6 jarige duik in de wereld van Payroll interfaces als SAP HR consultant bij Flexso.

Daar de lokroep van de online wereld en het besef, dat ik de aangaande revolutie vanop de eerste rij wilde meemaken is in 2014 de stap gezet naar Digital agency Intracto als Senior Marketing Technologist en teamlead van het marketing Technology team (SEO, Analytics, GTM, HubSpot, API’s, Scraping, A/B testing…).

Herman_Maes___Online_Marketeer_at_Intracto_Digital_Agency___Bio___Portfolio

Meer details: Herman Maes op Linkedin

Online marketeer in bijberoep

Met dank aan mijn blog heb ik sinds 2012 de stap richting bijberoep als online marketeer gezet, wat in 2017 tot een volwaardige vennootschap is omgezet. Voornamelijk zitten hierin al mijn eigen blogactiviteiten, maar daarnaast lever ik ook gespecialiseerde consultancy omtrent online marketing met een focus op SEO vraagstukken. Het oplossen van een Google penalty of het uitvoeren van een SEO audit zijn hiervan voorbeelden.

Als bijkomende activiteit ben ik geregeld spreker/gastdocent over online marketing tijdens presentaties en workshops omtrent bloggen en andere online marketing onderwerpen (zie ook Herman Maes op Speakersbase).

gaucbe cookies_klein

Blogger op Dailybits?

Dailybits heeft doorheen de afgelopen 10 jaar vele gedaantewisselingen ondergaan, waarbij mijn levenspad werd gevolgd in de thema’s op deze blog.

We zijn ondertussen reeds door het miljoen in Google Analytics.
Audience_Overview_-_Google_Analytics

Zo waren er de partyjaren in mijn studententijd, de fanatieke windsurfjaren en nu de afgelopen jaren meer focus op mijn kanten als techblogger, travelblogger, liefhebber van speciale wagens/Autoblogger en online marketeer.

Enkele memorabele blogmomenten:

Daarnaast was het meewerken aan 2 verschenen blogboeken ook leuk (How blogs work en Make it, Blog it, Share it!), daar ik niet liever doe dan mijn (technische) kennis van het bloggen verder delen.

Net op tijd binnen om @70percentsteph er vanavond mee te zien schitteren bij #cafecorsari. Go go go! #howblogswork

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Herman Maes online marketeer dailybits


Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.