update
Het “Ghosts of Speed”team dat dit jaar een speedsurf-film aan het maken is, was er die dag ook bij en heeft volgende quick edit reeds online gezet.

Ik denk niet dat er vele gps-windsurfers hadden zien aankomen dat afgelopen vrijdag zo grensverleggend ging worden voor het GPS speed-windsurfen.

Op “The Brace” (een zandbank in de waddenzee op 1.5km voor de kust van “Den Oever”) hebben de Nederlandse speedtoppers de grenzen weer naar boven verlegd, zoals je kan zien in de dagranking van die dag:

  • Jurjen van der Noord (Starboard – Severne) heeft een nieuw absoluut gps-record gevaren op het gemiddelde (5*10 sec. runs) van 89.63km/u.
  • Hans Kreisel (JP – NP) heeft een nieuw 10sec. record gevaren, wat de GPS wereldrecord-ranking is voor recordpogingen van 90.44km/u.
  • 5 surfers hebben een topsnelheid van +90km/u gevaren, waar vorig jaar pas na veel moeite de 90km/u-grens doorbroken was.

De Nederlandse toppers zijn duidelijk de grenzen aan het verleggen en richting de 100km/u aan het opschuiven. Ook het nieuws dat Jurjen in het najaar mee gaat doen aan de grote recordpoging in het Namibische Luderitz is goed nieuws, daar hij dé man, vanuit de gps-wereld, is die het absolute windsurfrecord kan doorbreken.

Ook 2 Belgen Dave en teamgenoot Benjamin waren aanwezig en hebben de lange modderwandeling naar de spot gemaakt met beiden een topsnelheid van +82km/u. Hun commentaar laat mooi zien hoe zwaar het was met meer dan 50 knopen laminaire wind (veel sterkere wind door het gladde modderlandschap upwind, dan bijvoorbeeld in La Franqui/Gruissan). Dave en Benjamin zijn momenteel de 2 Belgen, die de Belgische toppositie van Patrick B52 aan het aanvallen zijn.

Benjamin (Missile XS – Mauisails 4.7m² + 10kg loon in de gewichtsvest?!?) had een Gopro op en hieronder is zijn +83km/u run te zien, waarbij je mooi kan zien dat de aanloop ergens in de waddenzee start, waarna je fullspeed op het strand vaart en op het einde je volledig moet durven laten wegschieten. Adrenaline/hartslagniveau ROOD!

Eigen surfsessies

Zelf ook het afgelopen weekend 2 heerlijke surfsessies gevaren.

Vrijdagavond op Herkingen aangekomen en me weer laten vangen door mijn mentale drempel en te lang gewacht om het water op te gaan (de windmeter gaf windstoten tot 39 knopen). Terwijl ik moeten leren, dat ik mentaal/fysiek met gemak dergelijke condities aankan, want ik had totaal geen problemen met 80L en 5.4m² en stond al snel weer te klein van materiaal door afnemende wind.

Mijn 2de snelste gps-sessie ooit, maar weeral geen 70km/u… Dringend mijn Missile S eens beginnen gebruiken in dergelijke condities, want dit gaat volgens mij de extra turbo zijn voor die paar km’s sneller te varen.

Zaterdagnamiddag met Karlien op Horst gevaren terwijl Nederland Oranje zag verliezen op het EK. Een leeg horst dus en vooral Karlien heeft SUPER veel vooruitgang gemaakt. Lange planeer-rakken in trapeze met net geen 30km/u voor haar en dit in 20-25 knopen wind! Als we nog enkele van dergelijke sessies hebben, dan ben ik er zeker van dat ze binnenkort in de voetbanden kan beginnen planeren. SUPER!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Yves
11 jaren geleden

Als windsurfers mogen we zeker niet klagen over de laatste lente/zomerdagen 🙂
vrijdag (08/06) en zaterdag (09/06) waren zware dagen die voldoening brachten!
(http://surf.yvesgrossen.be)

11 jaren geleden

En zaterdag terug vollenbak!