Mijn trouwe volgers weten wel dat ik voor het geboren worden van ons zoontje (volgende week 2 jaar geleden) vooral al mijn vrije dagen en weekends vulde met windsurfsessies (40-60 sessie per jaar waren toen geen uitzondering). Momenteel staat dit op een zééér laag pitje, maar volg ik het wereldje nog wel met een half oog.

Na vele jaren werken is deze week de film “Atlantic” in de cinema in België en Nederland gelanceerd. Meer relevant zal een film niet worden, dit jaar, dus daarom meer dan een blogpost waard!

Atlantic – The Movie

Het verhaal van deze film, Atlantic, gaat over een 32-jarige Marokkaanse windsurfer, die woont in de buurt van Essaouira (waar ikzelf ook reeds 2 keer ben geweest). Hij heeft zo een drang naar een ander leven, dat hij het voorbeeld van vele vluchtelingen volgt om de zee richting Europa over te steken. Daarbij kiest hij echter niet voor een gammele bootje van mensensmokkelaars, maar gaat de 1000km met zijn een windsurfboard te lijf.

Relevanter gaat een film niet worden tijdens deze periode, dat we dagelijks het verhaal horen van vele duizenden vluchtelingen die vanuit Afrika de oversteek wagen. De trailer is dan ook de moeite waard. Ik moet toegeven dat ik het als windsurfer misschien ook wel zou wagen als ik zo radeloos op zoek was naar een beter leven….

Bijzonder om te weten is dat de film er ook is gekomen door o.a. een Indiegogo crowdfunding campagne, waarmee het eerste budget voor bijvoorbeeld de nodige helishoots is bijeengehaald.
Journey_across_the_Ocean____Indiegogo

Hierdoor hebben ze 1 dag de crew die ook de helishots in Bond films voor zijn rekening neemt kunnen inhuren. Deze onderstaande making off laat dan ook mooie behind-the-scenes zien.

Deze weken in de cinema

Door zijn filmfestivalnominaties is deze windsurffilm tot in de grote filmzalen in ons land geraakt. De volgende weken dus nog te zien bij o.a. UGC Antwerpen of Studio Skoop in Gent. Meer info op de Facebook pagina van deze film.

Ik hoorde reeds van vele niet-windsurfers dat de combinatie prachtige beelden, muziek en het verhaal echt een aanrader zijn.
_1__Land_the_movie

Ook de Nederlandse kranten geven deze exotische film allemaal een aanrader in hun reviews en ratings.
Atlantic reviews

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments