Top Gear blijf ik een leuk auto-programma vinden, een dagje op circuit racen sla ik nooit af, Ik ben verliefd geworden op mijn tijdelijke V60 R-design en een sessie karting met wat vrienden is altijd een topper. Je kan me dus een soort petrolhead noemen.

Gisterenavond echter voor het eerst een totaal nieuwe race-ervaring, die echt wel naar meer smaakt. Met ons OBC gps-surfteam zijn we namelijk een avondje gaan icekarten. In Rucphen (tussen Breda en Bergen-op-Zoom) is er het skidôme complex een indoor skipiste met allerhande randactiviteiten en horeca-zaken. Onder de skipiste hebben ze slim gebruik gemaakt van de aanwezig koeling.

Een grote ijshal van 3500m² is er namelijk omgevormd in een kartingparcours, waar je met elektrische karts aan de slag kan op een bochtig kartingcircuit.

Icekarting of is het ijskarten?

De karts kan je vergelijken met traditionele kartings, met toch wat verschillen:

  • Elektrisch aangedreven, dus geen hinder van uitlaatgassen en lawaai.
  • Banden met noppen op om toch wat meer grip te hebben op het ijs.
  • Eenvoudig switchen van neutraal, vooruit en achteruit rijden.
  • De snelheid ligt lager dan op asfalt, waardoor botsingen en aanrakingen met de zijkant minder hard aankomen. Je komt er dus niet gesloopt uit.

icekarting
Tijdens 2 heats van 10minuten hebben we ons volledig kunnen uitleveren op het parcours. Een totaal andere belevenis, dan het traditionele plankgas karten. Zeker in de donkere setting.

Waar karting stresserend is, moet je bij icekarten vooral je stresslevel naar beneden brengen. Behoedzaam insturen, voorzichtig omgaan met gas en rem en de perfecte driftbochten maken. Een klein foutje en je maakt een 180/360 en vanuit stilstand terug vertrekken kost je veel seconden.
icekarting skidome
Iedereen was er echt vol enthousiast nadien, over hoe je probeert de ideale driftlijnen te vinden en vooral een rondje maken zonder veel fouten in de bochten. Tijdens de eerste heat had ik een beste rondje van 55 seconden, in de 2de heat klopt mijn mindset volledig en door een combinatie van slimme startstrategie en betere kart ben ik overwinnaar geworden met een snelste ronde van 51.2 seconden.

Super gevoel om al driftend die bochten te nemen.

Praktisch

De Skidôme ligt op amper 45 minuten rijden van Antwerpen (behalve als Beyonce in het sportpaleis komt optreden en er in de andere rijrichting een auto aan het afbranden is :-/).

Je krijgt racepak, helm en handschoenen. Een dikke trui is voldoende om het warm te houden op de ijsvlakte.

Prijs voor 1-2-3 heats rijden wisselt per dag. Op een weekavond betaal je 26.55€ voor 2 heats, op een vrijdagavond of zaterdagavond al snel 44.55€ voor 2 heats. Je rijdt maximaal met 12 karts een heat.

Een filmpje vanop Youtube, laat het ijskarten mooi zien op het circuit.

Binnenkort maar eens wat vrienden bij elkaar brengen voor nog een avondje driftplezier.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
10 jaren geleden

Cool! Ik wou altijd in Wilrijk is langsgaan (http://www.antwerpkarting.be/film1.html) , maar denk dat da daar alleen maar in het seizoen is, omdat het outdoors is, dus een goed alternatief!

10 jaren geleden

Tof concept. Vroeger kon je dit doen op Antarctica in Wilrijk maar dit ziet er gewoon knap uit.