De vroege herfststorm van vandaag zorgde bij ons voor veel wind, in Nederland en Zuid-Engeland voor nog wat meer wind (zie deze super fotoset vanop Strand Horst) en in Bretagne, Noord-Spanje en Portugal voor killer waves.

Het vredige havenstadje Nazaré in Portugal is al jaren gekend voor zijn big big waves bij dergelijke stormen en ook vandaag heeft de unieke ondergrond voor dit havenstadje zijn golvenkracht laten zien met golven van 60-80 voet (20-27m)…

Zelfs op Google Maps zie je hoe een diepe onderwatervallei tot aan de kust van Nazaré gaat en als een trechter de super hoge golven meeneemt tot aan de kust.
nazaré
Onderstaande video met de condities van vandaag zijn misschien wel de grootste golven van 2013, die ooit via tow-in zijn gesurft. 1 van de vrouwelijke surfsters Maya Gabeira is vandaag trouwens bijna verdronken in dit geweld. Heavy shit dus!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments