Blogster Stéphanie ook beter bekend onder haar blognaam 70percentpure is al een hele tijd een bron van gezonde blogjaloezie van mezelf. Met haar journalistieke achtergrond weet ze de juiste sfeer steeds in haar blogposten te brengen.

Na een gezamenlijke blogtrip naar Zuid Tirol is er nog geregeld contact geweest waarbij ik wat technische support gaf (Met mijn push is ze dan eindelijk van een blogspot naar een eigen hosted WordPress website gegaan 😉 ).

de afgelopen maanden is Stephanie volledig in haar nieuwste project gedoken, waarbij ze bij uitgeverij Lannoo haar eerste boek uit heeft gebracht: How blogs work.
how blogs work

Het boek How blogs work

Doorheen het boek heeft Stephanie bij bijna 20 bloggers in België en Nederland een interview afgenomen omtrent hun manier van bloggen. Het is dan ook mijn genoegen om te zien, dat ik toch wel tussen een mooi rijtje van mijn bloghelden sta. Ik denk daarbij aan Niel, Ugly belgian houses Hannes, beauty-blogster Kim, Fashion blogster Emma Gelaude (waarmee ik begin 2015 een gastcollege geef in Gent), ….

Doorheen het boek overloopt Stéphanie de verschillende aandachtspunten van het waarom, het starten, waken over je kwaliteit en het verspreiden van je blogberichten.

Zoals je misschien al wel had kunnen verwachten kan je ook een interview met mijn vinden in het het hoofdstuk “De business van het bloggen”, al waar ik wat tips probeer meet te geven aan starters. 😉

Social media reacties over het boek kan je trouwens mooi allemaal terugvinden op deze frapply.com page.
How_Blogs_Works_on_Frapply_com

Dit aan te raden blogboek is natuurlijk online te koop voor een prijs van 19,99Euro. Ik ben vandaag al eens kort door het boek beginnen bladeren en kan me direct vinden in de illustratieve stijl, die het een aangenaam boek maakt. Daarnaast ben ik zelf zo nieuwsgierig naar de verschillende interviews met bloggers, dat je er mij vanavond in de zetel mee kan vinden (terwijl Stéphanie haar vuurdoop op Café Corsari krijgt met haar boek 😉 ).
bol_com___how_blogs_work___Boeken

Boekpresentatie bij Serax in Kontich

De officiële launch van dit boek vindt morgenavond plaats in de kantoren van Serax (op 100m van mijn vorige werkgever op bekend terrein dus voor me).

Na een inleiding door Stephanie waren er ook enkele andere blogheroes uit ons landje aanwezig om een woordje te spreken. Zo zijn er Tom van woonblog, Barbara en Johanna van foodblog alle dagen honger en Kim Daenen die media relations manager is bij Brussels Airlines.

Ik zal dan ook donderdagnacht/vrijdagmorgen even een update van deze blogpost doen met een verslag van de boeklaunch, zodat de afwezigen de belangrijkste extra tips nog meekrijgen.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annelies
9 jaren geleden

Bedankt om hier een artikel over te schrijven Herman. Ik ben zelf geïnteresseerd in het boek van Stéphanie, dus kwam meteen op jouw artikel uit toen ik het even opzocht. Interessante blog trouwens!

Véronique
9 jaren geleden

Dankij het boek #howblogswork kwam ik hier terecht en zal ik hier nog regelmatig komen lezen !

Herman
Reply to  Véronique
9 jaren geleden

Ik ben er zelf nu ook op zondagochtend wat in aan het lezen en blogs aan het ontdekken.

John Poelman
9 jaren geleden

Dit boek ziet er wel razend interessant uit, ik schaf het me zeker aan en hopelijk staan er tips in die mijn blog ook beter maken 🙂

Good job!

John Poelman
9 jaren geleden

Vandaag het boek gekocht en ik zal er een shitload aan nuttige informatie uithalen. Pretty sure of that! 🙂