Wie mij volgt op de verschillende sociale kanalen (Facebook, Instagram, Twitter,…), had in het begin van de week al wel door, dat ik ergens met mijn hoofd in de sneeuw zat.

Met dank aan de mensen achter suedtirol.info en beleefzuidtirol.be had ik de kans om de start van het winterseizoen 2012-2013 mee te maken en dit skigebied beter te leren kennen.

Het woord Tirol associeerde ik tot vorige week vooral met foute zaken zoals Heidi en Anton. Na onze snowtrip moet ik toegeven dat mijn ogen zijn opengegaan en ik mijn favoriet skigebied gevonden heb (na de voorbije jaren enkele Duitse en Franse gebieden gezien te hebben).
Alta Badia

Zuid-Tirol ligt in het Duits/Italiaanse sprekende Noorden van Italië en is vlot te bereiken via de auto (980km vanuit Antwerpen), trein (via de Zuid-Tirol skitrein spoor je tot aan het basisstation van de Kronplatz en stap je zo vanuit het perron de skilift in naar de top!) of via het vliegtuig (1u vliegen naar München met nadien nog een transfer van 3u.).

Zowel Alta Badia als het gekende Kronplatz zijn moderne skigebieden: zonder sleepliftjes, zonder smalle/vlakke verbindingspadjes, zonder enkel massatoerisme eetgelegenheden en ook de mogelijkheid voor verfijnder eten op de piste,…

Kronplatz

Zelf ben ik nog een snowboarder met een beperkte ervaring (shortski 1, shortski 2, shortski 3, weekje boarden) en daardoor waren deze gebieden echt mijn ding.

Vooral rode/blauwe brede pistes, zonder te smalle paadjes (waar je als snowboarder altijd vloekend probeert door te geraken), geen sleepliften met overal rollende matten bij de zitliften, lekker eten op de piste, …

snowboard zuid-tirol

Alta Badia
in de dolomieten heeft vooral blauwe en rode pistes, die in de kom van de bergen ligt, waardoor je echt mooie rondes kunt maken over alle pistes. Je zit continu tussen de bomen, waarbij alle toppen bezaaid liggen met vele authentieke berghutten.

alta-badia

Het grotere en bekendere Kronplatz is een totaal ander gebied. Het hele skigebied bevindt zich rond de top van de bergtop. Elke lift brengt je dus terug naar de top, waar je dan 360° de keuze hebt voor 1 van de vele pistes. Verloren skiën is er hier dus zeker niet bij!

Kronplatz
Kronplatz

Hier kan je ook weer enkel nieuwe zetelliften en gondels vinden en zijn sleepliften onvindbaar. We vonden er zelfs gondels met verwarmde zitbanken!
zetelverwarming skilift Kronplatz

Een skivakantie is voor de meesten onder ons niet meer dan skiën, snowboarden en ’s avonds zwaar met Anton aus Tirol door te gaan.

Dat er meer te doen is in een skigebied is wel duidelijk. Ter voorbereiding van de volgende ijstijd werden we dan ook op sneeuwschoenen gezet om met de plaatselijke berggids de bergen in te gaan.Zelf ben ik niet echt een langlauf-fan, maar dit sneeuwschoenen is echt wel een aanrader, al is het maar om even de betere Yeti in jezelf boven te halen!
sneeuwschoenen zuid-tirol
sneeuwschoenen zuid-tirol

What goes up must come down… De afdaling gebeurde op een zogenaamde Pöckl. Plaatsnemen op een houten zitje gemonteerd op een oude skilat, voeten omhoog en knallen maar naar beneden.
Pöckl zuid-tirol

Bovenstaande foto’s maken wel duidelijk, dat ook Zuid-Tirol de super start van het winterseizoen 2012-2013 niet heeft gemist. De beste seizoensstart in 10 jaar is een feit en het ziet er goed uit voor een verdere witte winter.

De actiebeelden

Natuurlijk was ik overal weer te vinden met mijn trouwe GoPro en de actiebeelden heb ik dan ook met een quick edit bij elkaar gebracht.

Meer over de trip?

Het voordeel van met een team op weg te zijn, is dat ieder zijn eigen invalshoek heeft.

Met dank aan Fotograaf Bruno kan je op zijn Flickr-account het betere fotowerk vinden.

Extreme traveller/verhalenblogger Niel brengt op Tjoolaard.be de betere verhalen over bijvoorbeeld onze Ladin kookworkshop.

Lifestyle blogster/traveller Stephanie brengt de volgende dagen/weken op haar travelblog de betere adressen en experiences van deze regio.

Op de Dailybits Facebook-page heb ik alvast nog wat (Gopro en Smartphone) snapshots geupload.

Ik ben er zeker van dat ik over enkele jaren terug in Zuid-Tirol te vinden zal zijn voor een wintersportvakantie, want de voordelen van dit gebied, maken dit een perfect kindvriendelijk gebied, waar je voor de betere wintersporten en gastronomie gaat, zonder in een opgefokte discosfeer terecht te komen.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments