Één boek dat ik aan het begin van de zomer zag voorbijkomen bij wat influencers en dan maar zelf in tweevoud heb aangeschaft (ook eentje voor mijn ouders): “Atlas van vergeten België“.

Dit boek laat 68 opmerkelijke plaatsen in ons land zien, waar de tijd is blijven stil staan. Denk aan verlaten fabrieken, afgesloten snelwegen, nooit afgewerkte tunnels….

Het blijft waanzinnig (en ook wel schandalig) wat voor projecten er in ons landje werden opgestart, maar nooit afgewerkt. Of hoe grote brown-fields nu gewoon liggen te rotten.

Het doet ook terugdenken aan toen we nog geregeld geocaching deden en dat dit soms veel weg had van urban exploring of ons jaarlijks tripje langs Doel (vanwaar mijn familie roots ook komen langs de Maes kant).

Een echt boek voor op je salontafel of nachtkastje met zwaarder papier, dat je eens kan vastnemen en terug wegleggen. Ideaal voor de aankomende herfst en winter.

Enja hij geeft instructies van hoe je deze locaties het beste kan bezoeken en hoe legaal dit al dan niet is (al zijn verschillende locaties ondertussen al volledig veranderd).

1 van die locaties die ik bijvoorbeeld zelf nog wel eens wil zien is dat grondstation van Lessive. Tijd voor een dagtripje?

Ik heb door deze blogpost trouwens pas ontdekt dat de co-auteur een klant van me is. Als ik dat had geweten… 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments