Video marketing en video creatie, 2 topics waar je hier al wel wat blogposten over kan terugvinden. Het fascineert me best hard, ik doe  soms een kleine poging (je leert het pas door het zelf te proberen) en ik heb vooral super veel respect voor videomakers.

Het wordt echt onderschat hoeveel werk erin kruipt per minuut video (zeker als ik dat vergelijk met het maken van dit blogpostje vanuit de zetel).

Afgelopen vakantieperiode heb ik o.a. het nieuwe boek van Clo Willaerts: “Videomarketing like a pro” gelezen. Een Engelstalige intro in alles rond videocreatie en gebruik in marketingcontext.

Als ik op deze blog terugkijk, dan had ik hier 8 jaar geleden al een blogpost over het boek #altijdnaakt van Clo en het was duidelijk dat dat boek toen enkele jaren voorliep op de nieuwe privacy-context die we nu ervaren. 👏

Het boek zelf?

Het boek zelf is een echte basic intro, voor wie er nog niet hard mee bezig is. Ideaal dus als lesboek, startende marketeers of marketing managers, die willen weten hoe het nu juist zit (advertising, strategie, wat heb je nodig?…).

Doorheen het boek zijn er natuurlijk vele verwijzingen naar iconische video’s en videocreators. Denk dus aan MKBHD of natuurlijk de iconische Nike video van Casey Neistat uit 2012. ❤️

Zelf ben ik natuurlijk wel mee met deze theorie, maar heb ik door een tip in het boek nu een meer technisch en advanced boek gekocht: The Filmmaker’s handbook (dik 900 blz in kleine font over alle technische details). Dat gaat andere kost zijn voor mij, om me daar doorheen te gaan werken. 😉

Het boek zelf leest vlot door en geeft genoeg verwijzingen om online verder overal in te duiken.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments