De stapel te lezen/gelezen inspiratie-boeken blijft zich verder aanvullen, maar gelukkig zijn het niet allemaal +300blz klappers.

Start in je garage” is een voorbeeld van een klein pocketboekje met 48 praktische tips omtrent het zelf starten van je eerste onderneming. Voor de lage prijs (10€ plus de nodige verzendingskosten), krijg je dan ook een pocketboekje, dat je op minder dan een uurtje al snel hebt uitgelezen. Het boek is uitgegeven door compactpublishing.be, wat als publishing/content marketing-onderneming is opgestart door de schrijver Hans Hermans.

Voorbeeld van tips die worden aangehaald:

  • Bedrijfswagen kopen of leasen?
  • De VOF vennootschapsvorm om goedkoop met een vennootschap te starten.
  • Co-working offices

Persoonlijk vind ik het vooral voor nieuwe starters een leuke checklist om even na te gaan of ze uit alle 48 tips het maximum hebben gehaald voor hun eigen startende onderneming. Als je al bezig bent, zullen de meeste tips je wel al lang bekend zijn en heb je het boekje op minder dan 15minuten uit.

Mijn exemplaar ligt dan ook klaar voor de volgende kennis/vriend, die met een nieuwe onderneming start, als opstartcadeautje (toch net iets nuttiger dan een fles wijn of bos bloemen 😉 ).

Dit boek is o.a. in de webshop van zelfstandigen.be voor 14,5€ te koop.
startinjegarage

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bram
10 jaren geleden

Ook het “boek” Start in je garage gekocht en gelezen (in 15 minuten).

Het is inderdaad eerder een pocketgids dan een echt boek. Handig voor een starter (= doelpubliek) die zelf niet de moeite neemt om bij alles stil te staan of aan bepaalde zaken vergeet te denken. Hoeveel starters heb je niet die direct de duurste GSM kopen, terwijl je vooral de kosten laag moet houden bij de start. Minder interessant voor iemand die al een tijdje bezig is.

Wat is wat mis is het boek zijn ondernemersverhalen. Had er nu in het boek een 10-tal verhalen gestaan van zelfstandigen/ondernemingen die nu een 5-tal jaar bezig zijn dan had ook een niet-starter wat meer aan het boek gehad. Want uiteindelijk leer je soms meer uit jouw fouten/fouten van anderen dan uit gewone tips.

Bram
Reply to  Herman
10 jaren geleden

Een goed boek is jonge ondernemers: http://www.bol.com/nl/p/jonge-ondernemers/1001004010657646/

Allemaal verhalen over ondernemers die succesvol zijn.

En Van zolderkamer tot miljoenenbusiness (maar die kende je al zeker)

Reply to  Bram
10 jaren geleden

Beste,

hartelijk dank voor uw reactie Bram. Onze volgende pocket zal zich tot ondernemers richten. Ik ben hier volop verhalen, inzichten en lessen voor aan het verzamelen bij ondernemers. Het thema: Hoe groei je uit de startup-fase tot een grotere onderneming? Hoe neem je de sprong van kleine ondernemer naar een bedrijf met grote ambities en realisaties?
Wanneer je hiervoor eigen verhalen, adviezen of gemaakte fouten kunt doorsturen, graag.
Beste groeten,
Hans