De afgelopen weken 2 leuke content marketing voorbeelden zien voorbijkomen, die gaan over het Youtubekanaal van Casey Neistat. Daar ik terug wat meer oldskool wil gaan linkbloggen ipv. enkel vluchtig sharen op Twitter of Facebook, hierbij een eerste blogpostje in dit formaat.

Sinds zijn passage op TNW Europe ben ik nog een grotere fan en kijk ik ’s avonds in de homeoffice vooral vlogs van hem op de achtergrond.

Affiliate marketing aan de hand van zijn stuff

In mijn GoPro-blogpost heb ik het al even over de waanzinnige gadget-verzameling van Casey. Deze blogpost brengt zijn belangrijkste vlogtools mooi samen in 1 blogpost. Een mooi voorbeeld van hoe een blogpost steeds up to date wordt gehouden en samenbrengt wat Casey zelf nergens doet.

vlog like a pro

Als je gaat zoeken op “Casey Neistat camera” krijg je deze blogpost, doordat Casey zelf geen blog heeft, maar enkele Youtube video’s. Tekstuele blogposten blijven toch nog steeds handiger om organisch te gaan ranken.

casey_neistat_camera_-_Google_zoeken

 

Een zeer mooi uitgewerkt voorbeeld van affiliate marketing, waarbij er wordt gewerkt met het Amazon Affiliate programma, wat Casey trouwens ook doet bij elk van zijn video’s (zie ook deze leuke natte vinger werk discussie hierover op Reddit). Zulke Amazon Affiliate links dus. 😉

casey affiliate amazon

Videotechniek analyse door Nerdwriter1

Nog een echt mooi voorbeeld is onderstaande analyse van de videotechnieken door Casey Neistat door vlogger Nerdwriter1 (die trouwens wekelijks ook super analysevideo’s online zet over copywriting en storytelling).

Enja deze video haalt beste goede stats… Wat ook terecht is, doordat er slim gewerkt wordt met zijn beelden, maar er toch een eigen analyse over wordt gelegd.

numbers video

 

PS: Is deze blogpost nu een voorbeeld van content marketing over de content marketing voorbeelden die gaan over de content van Casey Neistat?

mindblown

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments