Wie deze website niet via de rss-feed leest, zal wel direct gemerkt hebben dat Dailybits.be sinds vannacht in een nieuw jasje zit (je moet iets doen als jullie slapen).

De vorige design ging op 12 januari 2012 live samen met de oprichting van de onderneming “Daily Bits”. Gedurende het afgelopen 1.5 jaar is er veel van mijn focus en gewenste toekomstrichting veranderd in mijn hoofd met betrekking tot dailybits.be.

Een nieuw design was dan ook aan de orde om een nog cleanere en strakkere blog neer te zetten (met als voorbeeld bijvoorbeeld de cleane look van bvb. thenextweb.com).

Go mobile en go premium!

Hierbij was een volledig responsive design ook zeker prioriteit nummer 1, daar het mobiel verkeer blijft toenemen maand na maand na maand. Afgelopen maand waren mobile devices zo goed voor meer dan 18% van alle pageviews! Test dus nu nog of je website wel mobile-friendly is!

Mijn vorige theme had ik zelf reeds responsive gemaakt, maar dat was ook maar eigen knutselwerk en door te kiezen voor het Genesis framework en een premium theme heb ik nu een mooi responsive design geschikt voor alle devices.

Inderdaad een premium theme. Dit theme is een getweaked betalende theme, daar ik met mijn laatste nieuwe WordPress-websites merk dat een betalend premium theme toch echt wel veel voordelen heeft.

Het werken via een framework met bijhorende child theme heeft als voordeel, dat ik alles cleaner kan coden in het child theme en toekomstige upgrades van het framework/wordpress geen impact hebben op de website. Ook het feit dat Yoast nu overgestapt is naar Genesis en hier zaken voor gaat ontwikkelen heeft een kleine doorslag gegeven.

Ook de basissnelheid van deze redesign zit al goed, maar kan natuurlijk nog verder worden getweaked (zeker met de cloudserver waarop dailybits.be nu draait).
pingdom

Opmerkingen en tweaks

Ik wil alvast weer mijn testpanel bedanken, dat via mail en mijn facebookpage de nodige input heeft doorgegeven de afgelopen dagen. Veel van de input is terecht en zal ik de komende dagen verder tweaken en verbeteren.

Dat de nieuwe design nu toch reeds online staat komt vooral doordat ik een rustige nachtshift heb (zowel Seppe als Karlien liggen vredig te slapen). En daarnaast wegens mijn favoriete Facebook developersrule: “Release Early and release often!”

Gewoon knallen met die handel en de volgende dagen bijschaven, meten en vergelijken. Dus hou je niet in voor afbrekende/opbouwende commentaar. 😉

Trello als planningstool

De redesign en het overzetten van de nieuwe design van de testomgeving naar de live omgeving heb ik aangegrepen om met Trello te beginnen. Deze todo/project-app is eigenlijk gemaakt om met teams te gaan werken en in combinatie met zijn android app voor mij ideaal om taken te gaan beheren, die ik nog moet uitvoeren.

Ideaal om nu voor mezelf als planningstool te gaan gebruiken (en binnenkort misschien wat teammensen toe te voegen voor mijn andere websites). Screenshotje van hoe die taken nu in 3 blokken zitten (Todo/ Doing/Done) en ik deze in de webinterface of app kan verplaatsen.

Ik heb me ook ineens nuttig gemaakt op dit nachtelijk uur om 2 winnaars van het boek “How to travel the world on 50$/day” te laten selecteren.

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments