update 31/05/2013:
Er waren 16 deelnemers voor de 2 boeken en via random.org kwamen de nummers 11 en 14 eruit. Proficiat dus Kathleen en Katrien de Mey! De rest: geen nood, binnenkort nieuwe kansen voor het winnen van boeken… 😉

Reizen blijft toch aantrekken. In mijn feedly lijst van blogs, die ik volg staat er dan ook een hele categorie met travelbloggers.

1 van die travelbloggers (die ik met een half oog vanuit Feedly volg, zoals bijvoorbeeld ook de winnaar van Belgische travelblog van het jaar tjolaard.wordpress.com) is Nomadic Matt. Een goede kennismaking met zijn stijl is zijn hilarisch avontuur met het eten van wereld’s pikantste peperpoeder.

Enkele maanden geleden heeft Matthew vele van zijn reistips samengebracht in een klein pocketboekje (250blz) vol met zijn praktische tips om op wereldreis te gaan met een budget van 50$/dag: How to Travel the World on $50 USD per Day (te koop bij bol.com en proxis-azur met bijhorende Proxis-azur kortingscode).

Planning
In dit handige pocketboekje komen in het eerste deel concrete planningstips naar voren. Bijvoorbeeld hoe werken de verschillende RTW-tickets (Round the world ticket) en waarmee moet je voor je financiën rekening houden (welke bank kiezen, steeds 2 bankkaarten meenemen,…)?

Dit vind ik persoonlijk altijd het leukste gedeelte. Zoals je wel kan zien met onze IJsland reisgids en mijn Priority Club blogpost van onze US-roadtrip.

1 van de tips die terugkomt en die ik zelf ook in praktijk al toepas is deze van de kredietkaarten. Sinds een jaar heb ik voor mijn Daily Bits bijberoep onderneming ook een Brussels Airlines American Express om alle onkosten mee te betalen (via een gelinkte paypal account). Hiermee heb ik ondertussen +30.000 airmiles bij elkaar gespaard, die momenteel goed zijn voor bijvoorbeeld een gratis heen-en-weer ticket naar Johannesburg of Montreal. Nog even doorsparen dus totdat ik 2 tickets kan boeken.
miles and more

Nog een andere tip gaat over het in de gaten houden van de wisselkoersen. Onze IJsland-reis in 2011 was zo perfect getimed door de zware terugval van de IJslandse ISK kroon munt. Waar je voor de start van de bankencrisis nog 87 ISK kreeg voor 1 Euro, kregen wij in 2011 er maar liefst 160ISK voor diezelfde Euro. Onze reis was daardoor 50% goedkoper, dan dezelfde reis in 2007.

Onkosten ter plaatse beheren
Het 2de deel van het boek gaat over het beheren van je onkosten ter plaatse. Hierbij komen tips terug over goedkoop eten, het gebruikmaken van toeristenkaarten,…

Per regio
In het derde deel van het boek worden dan de verschillende regio’s in de wereld nader bekeken naar levensduurte, hoe best transport plannen, wat kan je verwachten van accommodaties,… Hier maakt hij bijvoorbeeld het onderscheid tussen het dure Noord-Europa en goedkope oost- en zuid-Europa.

Dus moet ik dit nu kopen?
Kortom een leuk boekje (te koop bij bol.com en proxis-azur met bijhorende Proxis-azur kortingscode) om eens op een paar avonden door te nemen en de praktische tips toe te gaan passen op je volgende reizen.

Wil je trouwens meer leren over dit onderwerp, markeer dan zeker 21 september, daar dan de 2013 editie van het travelcongres travelmagic.be zal doorgaan (in ditmaal het schitterende decor van “the hotel” in Brussel).
travelmagic 2013

Winnen winnen winnen!

Ik heb hier 2 exemplaren van dit reisboekje liggen voor lezers van dailybits.be (dat begint een traditie te worden).

Een derde exemplaar is momenteel onderweg naar @simoniven, die zijn NYC reisgids hier ondertussen nog steeds te vinden is.

Wat moet je hiervoor doen?
Laat in de reacties gewoon achter wat je “grote” reis voor 2013 zal worden. Wij blijven dit jaar even dicht bij huis, dus ik ben wel benieuwd wat jullie plannen zijn.

Volgende week vrijdag kies ik via een number generator 2 winnaars.
hwo to travel the world

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments