Een gezinsvakantie begin juni met daarbij een digital detox van een week lang. Vorige week was het editie 3 van deze winnende combinatie, waarbij mijn smartphone gewoon thuis blijft bij vertrek (zie Digital Detox 1 en Digital Detox 2).

Een weekje Nederlandse kranten als dagelijkse nieuwsbron, veel Instax polaroid foto’s maken, middagdutjes, mijn vrouw al het “vuile online werk” laten opknappen (“komt er regen aan?”, “Zoek die openingsuren en adres eens op”… 🙈 ) en vooral nog eens verdrinken in wat boeken (later meer over die “Je hebt wel iets te verbergen”).

https://www.instagram.com/p/BUl4B6EARjI/

Reeds in mijn blogpost van 2015 liet ik zien dat Facebook me na 4 dagen mails begon te versturen, daar ik al 4 dagen niet in mijn account was aangelogd en ik dus zaken aan het missen was.

Blijkbaar mag ik me zoveel uitschrijven als ik wil van dergelijke mails, ze blijven toch komen. Ditmaal was het zelfs na 2 dagen dat de FB-mails aankwamen.

Soms waren de mails terecht (zoals 70percentpure die me tagt rond de nieuwe workshops die we gaan doen), maar evengoed zaten er zaken tussen, die me doen twijfelen aan de slimheid van het FB-algoritme. 😉

De mails komen trouwens (in mijn geval) aan vanop volgend mailadres: notification+mdmwpj5_@facebookmail.com. In deze tijden van waarschuwen voor phisingmails, ook niet echt de beste methode (zie ook vele van deze FB-forumthreads)?

Tijd om dus nog eens al die Facebook notificatiesettings na te gaan en dicht te timmeren (wat die veranderen blijkbaar jaarlijks wel eens). *kuch* privacy by design en default *kuch*?

 
Het is trouwens altijd leuk om ook andere marketeers/freelancers aan te steken met eens een digital detox te doen. Top gedaan Frederik! Ahja en ook dit jaar was het weer wat bij het nadien aanzetten van mijn smartphone.

https://www.instagram.com/p/BVHwznTBnZ5/

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AmmyVab
6 jaren geleden

Most appropriate Over the internet Essay Composing Services,Early Childhood Education and learning Grasp Thesis Compose my paper at some point.

http://www.parade-of-pets.com/tactics-to-write-essays-and-what-is-going-to-be/

5 jaren geleden

Zeer interessant artikel en tof om te zien dat je een shout out geef aan een collega in de Sector!! Wij doen dit ook graag op onze site https://cckz.be en je bent er altijd welkom om er een artikel te schrijven over digitale detox!

4 jaren geleden

Mooi geschreven content. Zal hier veel tijd in gestopt zijn. Bedankt om dit te schrijven en te delen met ons.