Wanneer ik onderstaande berichten nu zie voorbijkomen op Facebook, dan kan ik het niet meer laten om direct mensen te gaan waarschuwen.

Dit is momenteel iets dat rondgaat (volgens mij via gehackte accounts), waarbij er wordt verwezen naar een “officiële Nike website”, die waanzinnige promoties geeft.

Ik heb me ooit zo al eens laten vangen, dus nu waarschuw ik zoveel mogelijk mensen steeds voor dergelijke valse webshops. Enja deze webshop is fake. 😉

Een handige manier om deze te herkennen is om de url eens doodweg in de Web archive tool te gaan gooien en zo eens te kijken hoe deze domeinnaam er vroeger uitzag.

Tot in 2016 was deze website zo nog van “Neah-Kah-Nie Counseling Associates”.

De nieuwe eigenaars (Nike nietwaar? 😉 ) doen er nu trouwens alles aan om Google, Web Archive,… buiten te houden, zodat ze niet te snel worden ontdekt, door via het zogenaamde robots.txt bestand alle robots/crawlers/spiders tegen te gaan houden.

Op 3 januari is de dns van de domeinnaam trouwens nog aangepast geweest, dus deze webshop is waarschijnlijk amper 2 dagen “oud” en wijst naar Chinese eigenaars (met dank aan het whois-commando in de terminal van MacOS kan je dit super eenvoudig nakijken trouwens).

Bizar trouwens, dat die scammers zelfs niet de moeite doen om even een https-certificaatje te regelen voor die valse webshops.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments