De laatste dagen van het jaar zijn ook dé moment als freelancer/zelfstandige om eens kritisch naar je kosten van je onderneming te kijken.

Het maken van kosten wordt soms als noodzakelijk geacht, om toch maar niet teveel belastingen te moeten betalen. Maar de nieuwe verlaging op de vennootschapsbelasting maakt nu toch wel een verschil en soms zijn de gemaakte kosten ook niet altijd even nuttig.

Ik ga hier dan ook even open en bloot mijn huiswerk maken en laten zien, waar ik ben gaan snoeien in wat kosten van mijn Dailybits vennootschap.

Lidmaatschappen

Allemaal leuk en wel lidmaatschappen, maar altijd belangrijk om de meerwaarde even na te kijken. Deze heb ik dan ook maar stopgezet, wegens nog te weinig meerwaarde:
Feweb lidmaatschap
DPO Pro (ga ik niet verlengen in 2019)

Totaal van besparing: 250EUR

Tools

Ik zou nog eens dringend mijn oude blogpost met al mijn online tools moeten updaten. Deze heb ik ondertussen stopgezet:

YouTube premium (als marketeer zie ik nog graag al die pre-rolls) = 143,88EUR/jaar

Ik gebruik nog steeds dagelijks Authority Labs als rankingtracker voor SEO projecten, maar daar die een minder focus hebben nu, ben ik 1 stapje naar beneden gegaan van account, waardoor ik nu 588$/jaar uitspaar.

Bij ManageWP en Amazon AWS heb ik alle configuraties nog eens nagekeken en ook hierdoor 150EUR/jaar uitgespaard door wat zaken af te zetten.

Ook nog enkele domeinnamen opgezegd, daar ze amper waarde hadden en elk jaar automatisch werden verlengd.

Totaal van besparing: 820EUR

 

Magazines

Ik lees nog graag op papier. Zo geniet ik echt elk weekend van de TIJD weekendkrant. Maar volgende magazine heb ik nu toch stopgezet:

Blogosphere (magazine om echt te zien hoe zot die influencerwereld in de UK is) – 50£/jaar.

Totaal van besparing: 55EUR

Events

Ik ga graag naar events om wat mensen terug te zien, mijn helden te ontmoeten en gewoon als pure ontspanning. Maar na 3 edities van The Next Web Europe, ga ik deze in 2019 toch eens skippen.

Zeker als ik dan zie naar de kostprijs van 2 dagen zonder werkuren, ticket, hotel, Thalys en genoeg drank/eten ter plaatse. 😉

Totaal van besparing: 2000EUR

Hoera

Dus in totaal kom ik op een eenvoudige besparing van 3125EUR. Op 30minuten tijd heb ik dus mijn nieuwe Macbook Pro terug kunnen verdienen. 💰👊

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments