De afgelopen weken met veel interesse de blogposten gelezen met persoonlijke/company terugblikken naar afgelopen 2018 van bloggers, startups,….

Ook als oefening voor mezelf ben ik eens via mijn agenda gaan terugkijken naar afgelopen jaar. Altijd goed om dit te documenteren om over enkele jaren nog eens te kunnen teruglezen.

Dailybits website in 2018?

Dit jaar heb ik het achterliggende Mautic marketing automation platform vervangen door HubSpot (eat your own dogfood) en dit was zeker een goede beslissing.

Met dank aan enkele top blogpostjes en de nodige SEO inspanningen is de trafiek naar deze blog stevig gestegen sinds deze zomer.

Dit valt pas echt goed op, als we naar het organische verkeer van de afgelopen jaren kijken. Elk jaar zie je mooi die spike tijdens de TML ticketverkoop (ik heb daar zo een oude blogpost over 🙈), maar je ziet in 2018 het organisch verkeer ook echt gemiddelde hoger liggen. 👌

Hieronder kan je de top 20 van pagina’s, die zorgden voor het organisch verkeer vanuit Google naar de blog, terugvinden. Als er nog eens iemand in twijfel wilt trekken dat bloggers best wel ingezet kunnen worden als influencer (door hun langdurige effect)… 😉

Het meest trots ben ik nog steeds op mijn eenvoudige VAA rekentool (die onlangs nog een update heeft gekregen). Eenvoudig,  knutselwerk van code, maar het doet wat het moet doen en zelfs een groot A-merk uit de autosector linkt erheen.

 

Blogger?

Ik probeer mijn eigen stijl zo goed mogelijk bewaren en durf daarbij al eens tegen schenen schoppen (inclusief dreigmails nadien, maar de Nederlandse privacycommissie heeft me al snel gelijk gegeven toen).

Wat ik nog meer wil doen (en wat ik de afgelopen weken al veel heb gedaan bij enkele ZEER bekende bedrijven) is discreet responsible disclosures aan betrokken bedrijven melden, omwille van bijvoorbeeld zulke zaken.

Ik ga het ook niet ontkennen, dat het best leuk is, dat ik via deze blog soms producten mag reviewen, die ik anders nooit in mijn handen zou kunnen krijgen. Het product/ervaring van het jaar is zeker het weekendje met de Jaguar I-pace, waarbij ik samen met mijn vrouw vele high-performance sportwagens heb doen zweten in de Zoute GT rally (Bucketlist momentje!).

 

Events

Buitenkomen doe ik niet zo veel meer, maar een eventje meepikken is iets wat ik altijd met veel plezier doen (zeker om de scherpte erin te houden).

Hoogtepunten van events dit jaar zijn dan ook zeer divers geweest: One cybersecurity conference, Faalfolie, spreker en sponsor van Wordcamp Antwerp, TNW (al heb ik dit event nu wel gezien), Supernova, Fuel,…

In 2019 bouw ik wat af en heb ik tot hiertoe enkel Friends of Search al zeker op de planning staan.

Het absolute Dailybits hoogtepunt was trouwens te vinden op het Fuel event begin 2018, waar ik geselecteerd werd om met een groepje van een 15tal creators een panelgesprek met Casey Neistat te houden. Enja sindsdien heb ik nog meer respect gekregen voor de keuzes van Casey Neistat (zeker de afgelopen weken/maanden).

 

Presentaties/keynotes in 2018

Als ik even terugtel dan gaf ik in 2018 blijkbaar 26 presentaties/keynotes of workshops.

De absolute favoriete presentaties (naar gevoel nadien bij het verlaten van het podium) waren het privacycafe samen met ethical hacker Inti en de keynote op Made in de kempen live.

Professioneel met Dailybits?

2018 was het jaar van GDPR en dat heeft natuurlijk een positief effect gehad op de financiële cijfers van Dailybits. Daarnaast verkocht ik in 2018 ook mijn grootste sideproject (leadgeneratie netwerk gericht op zonnepanelen,…). In 2019 zie ik me nog wel een nieuw sideproject starten.

Daarnaast ben ik nog altijd super tevreden van de combinatie van mijn werk bij Intracto, docentenrol bij Thomas More, expert van de Digitale Versnelling, eigen Dailybits klanten en mijn workshops/presentaties.

Belangrijk hierbij is dat ik me als freelancer nu veel sterker afzet tegen alle exposure-voorstellen. Neen ik ga niet “voor exposure” artikels schrijven in een commercieel magazine enja ik verwacht ook van een opleiding (met hoge inschrijvingsgelden) toch meer dan een minimale onkostenvergoeding als ik ’s avonds het land moet doorkruisen om 3uur te komen spreken (en al het materiaal te delen nadien).

Daarnaast wil ik nog even een high-five geven aan enkele concullega’s uit het vak (jullie weten wie jullie zijn), waarmee ik bijna dagelijks contact heb en waar we elkaar volledig vertrouwen om bepaalde zaken te bespreken. Het is zo dat je van elkaar veel bijleert. Dringend nog eens een etentje met deze groep organiseren in onze vaste afspreekplek.

Mijn favoriet boek dit jaar ‘Lost and founder” heeft met trouwens veel nuttige zaken geleerd rond startups en ondernemen.

 

Persoonlijk hoogtepunt van 2018?

Om af te sluiten mijn persoonlijk hoogtepunt met een weekje in de koude van Lapland met Xplore The North (trouwens 1 van mijn Dailybits SEO klanten).

Ik ben duidelijk meer een Scandinavisch type, die perfect zou kunnen aarden in de donkere winterdagen, noorderlicht, ijskoude temperaturen,… Ik zou zo een winter remote kunnen werken vanuit Lapland, daar mijn productiviteit en scherpte daar duidelijk beter zit dan in warme zomerse omstandigheden.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
5 jaren geleden

Beste wensen Herman. Ik zie dat je ook AMP gebruikt. Dat doet wonderen voor mobiele bezoekers. Zijn er bij jou ook zo’n mooie resultaten in GSC?