Afgelopen week heb ik tijdens 2 opleidingen/workshops die ik heb gegeven tijdens het afsluiten van de opleiding reclame gemaakt voor het gebruiken van rss-lezer Feedly.

Zelf ben ik 1 van die “internet dinosaurussen”, die reeds vele jaren met een blog bezig is (in mijn geval sinds 2002 met namreh.be) en dan ook in 2013 echt kwaad was toen Google plots Google Reader ging afzetten.

Mijn dagelijkse krant via rss

Ik hou van bloggers en blogsters en het is dan ook dé methode, waardoor ik probeer steeds een stapje voor te blijven in mijn vakgebieden en mijn blik zo groot mogelijk te houden.

Via het concept van rss-feeds (zoals dailybits.be/feed), die dan door een programma kunnen worden gelezen, kan je via bijvoorbeeld Feedly je favoriete blogs volgen.

Zo goed als elke dag sluit ik dan ook mijn dag af, door mijn oude iPad mini open te doen en via de Feedly app wat te swipen en scrollen doorheen een 100tal blogs.

Maar wie moet ik dan volgen?

Dat hangt natuurlijk van je eigen interesse af. Ik zal alvast even een voorzetje doen van wie ik nu allemaal volg:

Disclaimer 1: dit is dus maar een subset van blogs die toevallig nog blogs hebben staan, die ik moet lezen. Ben je niet blij, dat jouw blog er niet tussen staat, gooi hem in de comments!

Disclaimer 2: Waanzinnig om te zien hoeveel blogs (ook companyblogs) er zijn stilgevallen doorheen het afgelopen jaar.

Friends en lifestyle

Random internet/marketing/SEO things

Techguy/company blogs

Travelbloggers

Security & Legal shit

Dus maak een Feedly account aan, installeer die app op je smartphone en verwijder de FB app op je smartphone. Ik kan je verzekeren, dat je je tijd nuttiger gaat besteden in Feedly, dan door domweg wat te scrollen op Facebook.

Slack tip

Ik gebruik trouwens de company Chat-app Slack ook als communicatiekanaal tussen mijn website en mezelf. Zo laat ik de Dailybits.be comments feed toekomen in Slack om dus steeds een notificatie te krijgen van een nieuwe reactie op een blogpost van me.

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments