Plots kom ik overal foodtech tegen met die smoothie startup Alberts, de Beyond Burger op Supernova,…

Ditmaal was het dan ook de beurt aan Mealhero om zich eens te mogen voorstellen. Mealhero is een jonge Belgische startup, die ik al sinds het begin van dichtbij aan het volgen ben.

Zij brengen een foodconcept gebaseerd op een slimme stoomkoker (waar steeds meer mensen gebruik van maken in de keuken) met aan huis leveringen van de maaltijden..

Dit doordat 1 van de oprichters mee was op mijn waanzinnige StartupBus avontuur in 2015 (Steven Debaere die nu CTO van deze startup is).

Mealhero funding?

Wat direct opvalt is dat onze Belgische startups de weg naar investeerders duidelijk hebben gevonden. Via een succesvolle crowdfunding campagne eind 2017 op het platform Kickstarter haalde Mealhero bijna 80.000EUR op bij hun eerste believers.

Deze Crowdfunding toonde dan ook de nodige marktvraag aan, waardoor ze al snel een seed round hebben kunnen afsluiten, waarin ze 900.000EUR hebben kunnen binnenhalen voor hun opstart en expansie.

 

Hardware + APP + fooddistributie

De meeste startups zijn al blij, dat ze ofwel een hardwareproduct, app of distributiemodel gelanceerd krijgen.

Mealhero heeft het zichzelf direct moeilijk gemaakt, door alle 3 deze componenten te gaan integreren in 1 startup vanaf de start. #respect

Via de Mealhero app ga je gerechten selecteren en bestellen, die diepgevroren worden aan huis geleverd. Deze diepgevroren ingrediënten (die ze dus moeten laten bereiden en zelf gaan sorteren voor distributie) ga je dan via de stomer gaan bereiden via de app.

Koken was nog nooit zo eenvoudig (en vooral nog nooit zo geeky)…. 😉

Het koken zelf?

Ik zal eerlijk toegeven dat ik geen stomer ben van mijn eten. Het was dan ook wennen van smaak en zeker na enkele dagen na elkaar dit te testen, was het terug verlangen naar niet-gestoomd eten.

De Mealhero zie ik dan ook niet direct doorbreken als een dagdagelijks maaltijd, maar eerder voor de avonden dat het even snel moet gaan en je de traditionele pizza wilt vermijden

Alles start bij de app waar je een box met gerechten gaat kiezen of samenstellen. Je kan dan kiezen uit wereldkeuken, vegetarisch, zuidoosterse gerechten…

De prijs van een maaltijd zit tussen de 6,5-9,5EUR/maaltijd, wat overeenkomt met bijvoorbeeld de maaltijdprijs van een Hellofresh box.

Je kiest je gerecht, haalt alles uit de diepvriezer en elk doosje dien je te  scannen aan de stomer, waarna de stomer gaat aangeven in welk bakje de ingrediënten dient te gooien.

Hierdoor weet de stomer perfect hoe lang elk bakje dient gestoomd te worden en zie je vanaf dat moment in de app en op de stomer een aftelklok aftellen naar je maaltijd.

Ideaal om bijvoorbeeld ondertussen de kinderen in bed te leggen en een notificatie te krijgen, wanneer de stomer de maaltijd heeft klaargemaakt.

 

Verbeterpunten/Good to knows?

“Jaja, zo een positieve blogpost, zonder ook maar 1 kritische opmerking…”

Daar doen we dus niet mee en hieronder, dan ook mijn verbeterpunten/good to knows voor Mealhero om hun V1 verder te gaan verbeteren:

  • Zoals je hieronder kan zien heb je dus wel wat afwas na het gebruik van de Mealhero stomer. Ideaal voor in de afwasmachine, maar met de hand afwassen (wat wij dus doen, ik weet het… 🙈) is dat vragen voor gevloek met al die randjes en kantjes.
  • De stomer is dus voor maximaal 2 personen. Niet dat onze kinderen zich zouden wagen aan dit eten, want dat ziet er veel te gezond uit… 🙈🙄
  • Na enkele dagen was de stomer mijn wifi-connectie kwijt, maar gelukkig kan je dus ook perfect offline stomen en heb je die connectie dus niet echt nodig.
  • De stomer werkt enkel met de gerechten van Mealhero. Het is dus een gesloten systeem momenteel.
  • Zoals je in sommige foto’s kan zien brengt elke maaltijd een toren van plastieken verpakkingen met zich mee, daar alles verpakt zit per portie in een doosje. Dit weten ze ook en ze zijn hier hard naar aan het werken om zo gerecycleerd mogelijk te gaan werken van grondstof.
  • Weet ook dat je best wat plaats in je diepvriezer nodig hebt als je ineens een hoop gerechten gaan bestellen. Heb je dus enkel zo een kleine ingebouwde diepvriezer, ga hier zeker rekening mee houden.

De prijs van de Mealhero stomer start vanaf 299EUR (inclusief 5 maaltijden) en ik zag toevallig dat ze een stevige Black Friday promotie nu reeds hebben voorzien. Wil je het eerst eens proberen, check dan deze pagina.

Videoreview door eDavy

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tim
5 jaren geleden

Ik ben getriggered, maar ‘k vind het te veel geld voor een product dat waardeloos wordt mochten ze overkop gaan.

Tanja
5 jaren geleden

Tgo, ik vind het toch verleidelijk om eens te proberen. Het voordeel hier is dat je niets moet zelf nog bereiden wat je wel hebt bij Hello fresh en dergelijke. Maar de kostprijs is een beetje hoog… Ik zou misschien voor de wekelijkse formule gaan waarbij je het toestel huurt maar dan ben je nog een eenmalige kost van 60 euro kwijt voor het toestel… Het is zoals eerder vermeld een beetje de vraag of het zal blijven bestaan… Maar zeer veel interesse van mijn kant!

deborah haak
5 jaren geleden

die eenmalige kost is een waarborg dus krijg je terug… ik doe het nu een klein half jaartje en ik ben grote fan.
Mankeert er iets aan de mandjes? binnen de 2 dagen heb ik een vervanging in huis! Heb ik een vraag? welk uur van de dag ook… ik heb nooit langer dan paar uur moeten wachten op een antwoord. Mijn echtgenoot die geen groentjesfan is, lust nu ook al meer groentjes (verandering van spijs doet eten)….