Ik geef geregeld eens workshops & presentaties of tussendoor doe ik ook nog eens een gratis consultancygesprek in het kader van de Digitale Versnelling(#aanrader voor alle bedrijven < 20 werknemers).

Tijdens 1 van die sessies kwam ik Claudia tegen, die marketeer is bij een lokale foodtech startup (uit Wijnegem) met zowaar een smoothie automaat. Neen, geen automaat met industrieel geproduceerde smoothies, maar een volwaardige smoothie robot die alles ter plaatse voor je neus doet.

Smoothie robot?

Afgelopen vrijdag was ik toevallig een dagje voor wat meetings/sessies in Antwerpen en had ik even de tijd om het zelf eens te gaan ontdekken.

Nog een week lang hebben ze namelijk een pop-up met een demo-model staan in een hippe fietsenwinkel (Fietsen De Geus) op de Marnixplaats op’t Zuid.

smoothie robot alberts antwerpen

Zowel voorgeprogrammeerde smoothies als het zelf samenstellen van je verse droom smoothie (via een app) zijn dus beide mogelijk en binnen de 90sec heb je een vers gemaakte smoothie zonder toegevoegde suikers of bewaarmiddelen/kleurstoffen/…

Hoe werkt deze smoothie robot?

Het proces in enkele stappen:
1. In de app of op de robot stel je een persoonlijke smoothie samen
2. Betaling via bankkaart (NFC of gewoon via insteken van je bankkaart zonder pincode)
3. De Robot gaat met je smoothie beker de ingevroren ingrediënten verzamelen
4. De smoothie blender gaat aan de slag met enkel nog toevoeging van water
5. Jouw smoothie komt uit de machine tevoorschijn
6. De robot start zelf een reinigingsprogramma

En is dat nu wat?

De smoothie was alvast top. Dit natuurlijk ook doordat deze wordt gemaakt met IQF fruit en groenten (Individually Quick Frozen fruit), wat maakt dat deze snel (binnen de 4u) na de oogst ingevroren zijn om alle smaken en voedingswaarden te gaan behouden. Voordat je de bestelling gaat bevestigen krijg je ook een mooi overzicht van de voedingswaarden.

Momenteel kan je de smoothie robot al terugvinden op 7 locaties in Brussel (enkele Carrefours, VUB en bij Agoria) en tegen het einde van dit jaar zouden er 10 locaties operationeel moeten zijn.

De prijs van 2,9EUR voor mijn smoothie vond ik echt top van prijs/kwaliteit. De adviesprijs die Alberts voorstel is 3EUR, waarbij Carrefour momenteel 3,5EUR vraagt.

Dit “mini-fabriekje” heeft enkel een wateraansluiting en 24/24 elektriciteit nodig (daar alles diepgevroren is in de machine).

Het onderhoud wordt beperkt door een automatisch reinigingsprogramma, met daarnaast een dagelijkse manuele schoonmaakprocedure van 5min, waarbij plaatselijke werknemers zelf alles kunnen aanvullen (een bedrijf kan trouwens kiezen voor levering van het IQF-fruit door Alberts of met een eigen leverancier).

Zeker voor grote bedrijven zie ik een meerwaarde om dit aan zijn werknemers te gaan aanbieden als gezonder alternatief, dan de traditionele cola-automaten. 👌

Enige tip die ik nog kan geven is misschien kijken hoe er ook afbreekbare bekers/rietjes/… gebruikt kunnen worden (om het verhaal volledig te maken). Ze lieten me ondertussen weten dat de bekers van recycleerbaar PET zijn en dat ze experimenteren met bio degradable rietjes (en ook herbruikbare bekers voor in een bedrijf context).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jo Wouters
5 jaren geleden

Ik vooral iets doen aan het geluid. Waarom geen vrolijke geluidjes bij elk fruit ipv het geluid van een robot-arm die beweegt. We willen dat mensen niet 1 keer een smoothie laten maken, maar terugkomen.
En wanneer de smoothie klaar is feliciaties voor de goede keuze en een applausje, zoals wanneer je met een Ryanair vliegtuig land.

Joke
5 jaren geleden

Toevallig enig idee van de kostprijs voor bvb een werkgever?