Tijdens het Sony Xperia Z ambassadeursprogramma heb ik de mogelijkheden van de NFC-lezer op de Xperia Z wat verkent (door het maken van een proof-of-concept NFC badgesysteem).

1 van de andere ambassadeurs was Mathieu een jonge productontwerper met veel ervaring met o.a. het maken van carbonzaken en waar ik nu nog wel eens sporadisch contact mee heb.

Tomorrowland bandjes met NFC technologie

Op Tomorrowland 2013 (en ook vorig jaar) had ik wel gemerkt dat Tomorrowland nu ook nfc-chips in zijn bandjes verwerkt (De bandjes van Werchter en Pukkelpop? hebben trouwens ook ingebouwde nfc-chips voor o.a. crowdcontrol).

Mathieu is er dieper op ingegaan en blijkt dat je die NFC-tags ook perfect terug kan herprogrammeren (met bvb. de android app tasklauncher en een nfc-compatibele smartphone, zoals de Xperia Z).

Als productontwerper gaat hij in onderstaande video eens in op meer mogelijkheden, die ze met de Tomorrowland bandjes zouden kunnen doen met die ingebouwde NFC-tag.

Mooi voorbeeld, van hoe ik toekomstige studenten zou willen zien evolueren. Gewoon zelf met een basiskennis programmeren en logica zaken “hacken”/doorgronden en kijken welke mogelijkheden er nog zijn en dit op een eenvoudige manier digitaal kunnen overbrengen.

Volgens mij wordt dit dé must-have attitude voor de volgende generatie.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments