Ahhhh een snowtripje! Zoals reeds in de aftellen blogpost aangegeven, hebben we de afgelopen jaren wel wat shortski’s gedaan, maar heb ik zelf nog maar 1 volle sneeuwweek gehad.

Vroeger nooit aan wintersport gedaan en pas door Karlien en de shortski’s van de vorige werkgever beginnen snowboarden (als in: in mijn eerste shortski goede 4 jaar geleden direct mijn hand breken ;-)).

snowtrip foto

Deze week zitten we in het skigebied Portes du Soleil (Les Gets, Morzine en Chatel) in de Franse alpen vlakbij de Zwitserse grens/het meer van Genève. We hadden beiden geen zin om met 2 een nachtje in de wagen te zitten, dus de vlakbijheid van Genève deed ons wat opties onderzoeken.

Auto 900km met de wagen -> 9u30 doorrijden zonder stops en zonder pech zoals de mega sneeuwdump van 2 weken geleden met 15.000 gestrande toeristen. Volgens ViaMichelin: 80EUR tol + 200EUR diesel heen/terug + 60-70 euro parking in het skidorp voor een week.
Trein TGV Brussel-zuid-Lyon (3u29 rijden) + Trein Lyon-Genève (1u49 rijden) -> Incl. overstaptijden Brussel-Genève 6u27 500-650EUR/persoon! (Al nam @eddiejiang op 21/12 nog diezelfde route voor 150EUR enkel) + nog bijkomende transfer naar Les gets.
Vliegtuig 1u15 vliegen vanuit Brussels, maar dus wel nog wat extra tijd voor inchecken/bagage/transfer naar Les gets. Voor een goede 240EUR/persoon vonden we een H/T vlucht met Brussels Airlines op onze gewenste uren + nog bijkomende transfer naar Les Gets

De keuze was snel gemaakt in ons geval en we kozen voor de vliegtuigoptie met Brussels Airlines. Op een ontiegelijk vroeg uur stonden we dan ook op zaterdag 3/1 in onze nationale luchthaven voorzien van Karlien haar ski’s en mijn snowboard (hoera voor het gratis meenemen van zulk sportmateriaal met Brussels Airlines!).

Early birds op @brusselsairport voor de vroege @flyingbrussels vlucht naar Genève. #snowtrip naar Les Gets, Morzine en Chatel.

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Doordat er vanuit Londen veel low-cost vluchten zijn op Genève kan je vele Engelse vinden in de skigebieden rond Genève zoals Les Gets, Morzine en Chatel. Dit verklaart ook de perfecte Engelstaligheid in alle hotels en restaurants hier.

Update
Net nog eens wat gekeken en ik kan zo een vluchtje van 180Euro heen/terug naar Genève vinden met vertrek en terugkomst op zaterdag. En je verdient er nog wat airmiles mee… 😉
brussels airlines geneve

Met het vliegtuig naar Les Gets/Morzine/Chatel

Altijd leuk om eens een concreet tijdschema te zien om in te schatten wat de tijdswinst is.

Tijdschema met de vlieger naar skigebied Portes du Soleil:

  • 4.30u -> Vertrek thuis bij Antwerpen
  • 5.00u -> Inchecken met onze ski’s/snowboard en tijd genoeg voor rustig ontbijtje
  • 6.25u -> Vlucht vertrekt
  • 7.35u -> Aankomst in Genève met waanzinnig mooie zonsopgang boven de Alpen
  • 8.15u -> Transfer naar Les Gets (1u15min rijden)
  • 9.30u -> Bam! aan ons hotel in Les Gets

Karlien_Van_Remoortere_op_Instagram___Sunrise_in_Genève__skitrip__vakantie__sunrise__portesdusoleil_

Door2Door dus 5uur, maar wel met het rustig lezen van een boekje (de 50 kwaadste columns uit De Tijd van Kaaiman) en met een ontbijtje erbij. Google Maps komt vertellen dat het 5u50 is.
google maps vliegen op les gets

Natuurlijk hangt het er vanaf hoe je gaat verblijven. Ik sprak deze week ook 2 Gentse snowboarders, die op een studio in Chatel zaten voor een week en “den halve Colruyt” meehebben in hun wagen tot lunch benodigdheden/bier/water toe.

Skimateriaal mee met het vliegtuig?

Skimateriaal meenemen met de vlieger, hangt echt van maatschappij tot maatschappij af. Bij een low-cost maatschappij moet je natuurlijk extra bijbetalen, bij een Brussels Airlines zijn golfzakken en skizakken gratis mee te nemen (wat de kitesurfers al vele jaren ge/misbruiken 😉 ).

Wij hadden de ski’s van Karlien mee, mijn snowboard zak (waarbij ik de nodige kleding mee op mijn snowboard had gebonden ter bescherming van snowboard 😉 ), 2 grote reiszakken (met in mijn reiszak onderaan skibotten en snowboardboots = LOODzware zak) en natuurlijk onze handbagage.

Een goede 60kg in totaal, wat zo direct mee werd ingecheckt.

brussels airlines skimateriaal

Bij aankomst in Genève is er trouwens een aparte bagageband (band 9 helemaal achteraan), waar enkel ski’s en snowboards uitkomen van alle aankomende vluchten. Ideaal dus en ons materiaal vertoonde nergens enige vorm van schade.

geneve luchthaven

Transfer vanuit Genève

Daar we in verschillende skidorpen zitten deze week, hebben we 2 verschillende transferoptie’s gezocht en gekozen:

  • Alpy Bus -> Dit bleek de goedkoopste optie voor ons richting Les Gets/Morzine. Onze transfer met ons materiaal kwam op 48Euro tussen Genève en Les Gets. Ze hebben in totaal 26 bussen en op drukke dagen zoals 3/1 vervoeren ze 900 mensen van en naar Genève!
  • Magic transfer -> Chatel ligt iets verder van Genève en de prijzen liggen gevoelig hoger. De goedkoopste transfer vonden we bij Magic Transfer in een shared mini-bus aan bijna 80Euro voor ons 2. Een privé taxi kwam op 160Euro.

In de aankomsthal van Genève kan je trouwens alle grote transfermaatschappijen naast elkaar aan mobiele standjes vinden, waarna je eens de groep compleet is naar de parking stapt. Blijkbaar zijn er hier bijna een honderdtal van die transferdiensten!?!

TopTip: Probeer van voor mee bij de chauffeur van de minibus te kruipen. Wij hadden een Engelse seizoensarbeider, die zelf in Morzine woonde en ons vele inside-tips over restaurants heeft gegeven. De nodige sterke verhalen over de autoproblemen de week ervoor waren mooi meegenomen om de tijd te doden. 😉

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stijn Henderickx
9 jaren geleden

Een tipje voor een leuk hotel?

Stijn Henderickx
Reply to  Herman
9 jaren geleden

Thx!

karin
9 jaren geleden

heerlijk wordt weer tijd voor!