Na een weekje sneeuwvakantie terug thuis om vol aan de bak te gaan in 2015. Het jaar is alvast goed gestart met mijn rol als “online reclamemaker” in de eerste Telefacts reportage van 2015.

Weer wat nieuwe tv-ervaringen na mijn online kortingen expertrol bij LibelleTV en de hele Tomorrowland mediastorm van een jaar geleden. 😉

Ergens midden december hebben we bij Intracto het genoegen mogen hebben om een namiddag Cathérine Moerkerke voor de opnames van deze reportage over de vloer te krijgen. Ik had de dagen ervoor reeds met de researcher voor de reportage sites doorgelicht, adressen opgezocht, dns-gegevens nagekeken, foto’s doorgelicht,… 😉

Wat ik trouwens nu ook geleerd heb, is dat ongeveer mijn volledige mannelijke (en vrouwelijke) vriendenkring/collega’s een secret crush hebben voor Cathérine! 😉

Na de blogpost op onze Intracto blog nog wat extra insides van de research (en wat zaken die de reportage niet haalden).

Profitea.be is geboren

Tijdens de research vond ik het wel een leuk ideetje om zelf zo een dergelijke website in elkaar te knutselen: profitea.be. Dit om aan te tonen hoe eenvoudig dit is en zeker in dit segment waar er ook nog eens gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan die producten.

Profitea_-_snel_en_natuurlijk_kilo_s_verliezen

Een avondje werk met behulp van een simpele template en wat duimzuigerij voor de copywriting waren genoeg om die site snel online te gooien. Inclusief valse adresgegevens op dns.be.

Whois___DNS_Belgium

Met hulp van onze designer Stijn hebben we dan tijdens de opnames een photoshoot gehouden met Cathérine Moerkerke met snelle photoshop voor de obligate voor&na foto.

catherine moerkerke photoshoot Met volgend resultaat. catherine_1

Wat leuke links/voorbeelden

Tijdens de research wat sites tegengekomen en gebruik gemaakt van mijn favoriete service tools. Daarom even wat oldskool linkdumpen:

 

We vonden tijdens de research ook wat pareltjes. Die opnames zijn niet gebruikt, dus breng ik die pareltjes hier even.

1. Foto lukraak van het internet
De gebruikte foto bij de getuigenis op deze website hebben we eens in Google images gegooid en blijkt een Amerikaanse (streng katholieke) lerares te zijn met 6 kinderen en een christelijke mamablog.
De_ORIGINELE_Citroensapkuur

2. Wereldkampioen afvallen hangt af van je locatie
De website informationsmedicales.co (en zijn zusjes en broertjes) hebben een scriptje, waardoor je aangepaste content krijgt naar gelang het land waaruit je de website bezoekt. De wereldkampioen afvallen kan dus een man in Brussel zijn, een vrouw in Parijs of vrouw in Bremen. 😉

3. De kleine lettertjes Sommige websites waren wel héél eerlijk in hun kleine lettertjes. 😉

“Op de gebruikte foto’s worden modellen weergegeven die geen gebruikers zijn van het product. Hun lichaamsbouw op de afbeeldingen is niet het gevolg van het gebruik, de kwaliteit of de doeltreffendheid van het product.”

 

Telefacts reportage herbekijken

Tot begin februari kan je de volledige Telefacts reportage trouwens volledig herbekijken op de vtm-website (na registratie en het bekijken van wat niet-voorspoelbare reclamefilmpjes). Telefacts reportage

En hopelijk nu wel zonder synchronisatieissues. 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments