De afgelopen herfstige winteravonden waren nog eens een ideale gelegenheid om 1 van mijn vele schermpjes ’s avonds eens niet aan te raken en nog eens in een boek te verdrinken. Ditmaal een stevige klepper van bijna 300blz. geschreven door een schoenenverkoper: Werken met hart en ziel door Wouter Torfs.

Ik beken al direct dat ik wel een fan ben geworden van die schoenenwinkels met zijn familienaam. Super vriendelijke service, waar ik gewoon naar het rek 46-47 moet wandelen om te weten dat ik 10minuten later met de juiste schoenen terug buiten kan lopen.

werken met hart en ziel

Boek “Met hart en ziel”

Dit boek is het 2de boek van Wouter Torfs, daar hij in 2010 zijn 1ste boek “De ziel zit in een schoenendoos” uitbracht. Ondertussen is er toch wel iets veranderd. Wouter maakte zijn opwachting in het starterprogramma Topstarter en liet daarnaast na vorige verkiezingen zien dat hij een mening kan hebben.

Op deze tweet en alle bijkomende commotie wordt er natuurlijk teruggeblikt in het boek, maar dit is niet de hoofdzaak van het boek. De hoofdzaak zit toch vooral in het maken van een “Great place to work“. Als we in dit landje van iedereen gaan verwachten om enkele jaren langer te gaan werken, dan moet dit vooral door het aanpassen van werk en werkplaats.

Torfs schoenen werd dit jaar dan ook weer beste werkgever van het jaar, wat men toch niet direct zou verwachten van 1 van die winkelketens, die je aan de rand van steden aantreft. Ook het feit dat er nog nooit gestaakt is door de medewerkers van Torfs schoenen, geeft een mooi bewijs dat die schoenenwinkels blijkbaar een “great place to work” zijn geworden.

Doorheen het boek worden de bouwstenen hiervoor bij elkaar gebracht over hoe je je werknemers ook gelukkig kan maken op hun werk. Zoals die verbanning van de prikklok op het hoofdkantoor (hear hear werkgevers!). Een mooie quote uit het boek:

In het oude denken is “werken” een puur economisch begrip: de werknemer verhuurt zijn tijd en zijn competenties aan de werkgever die hem in ruil een loon aanbiedt. Daarbij staat een financiële transactie centraal. Van de werknemer wordt verwacht dat hij arbeid verricht en niet dat hij tijdens de werkuren plezier beleeft, zichzelf ontwikkelt of het gevoel krijgt dat hij deel uitmaakt van een groter en zinvol geheel.

Ik kan dit alleen maar beamen en ik dank mezelf nog steeds voor het nemen van die stap afgelopen half jaar. Zeker als je dan ziet hoe laag het gesteld staat met het gelukkig zijn in ons land.

In het boek worden vele kleine anekdotes over bepaalde werknemers verteld of speciale momenten van 1 van de winkels. Zoals dat elke Torfs winkel een Cunina kindje heeft mogen adopteren als teambuilding voor het winkelpersoneel. Ook dit FB-bericht van begin juni wordt in het boek vermeldt en ben ik daarom nog eens gaan terugzoeken.

Bericht door Schoenen Torfs.

Ik merk trouwens veel gelijkenissen tussen het verhaal dat Wouter Torfs brengt en het verhaal Dat Pieter Zwart van Coolblue ook steeds brengt met zijn constant zoeken naar een goede balans tussen zijn geldbaas en gelukkige klanten baas.

Natuurlijk krijgen we de persoonlijke visie en mening van CEO Wouter Torfs in dit boek, waarbij ook zijn boeddhistische levensvisie en meditatiemomenten langskomen. Ik zal eerlijk zijn dat die hoofdstukken me echt veel minder lagen en eerder diagonaal voorbijvlogen om dan weer in de hoofdstukken omtrent het motiveren van je werknemers en co-creatie terug dieper te duiken in de tekst.

Het boek is misschien nog een ideaal kerstgeschenk voor iedereen die met werknemers te maken heeft of zelf gewoon graag stilstaat bij zijn eigen werksituatie.
bol_com___werken_met_hart_en_ziel___Alle_Artikelen

En dat een CEO ook zijn mening durft verkondigen en de communicatie aangaat op een social medium zoals Twitter vind ik zelf echt wel een stichtend voorbeeld.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments