Conference calls een snel opkomend communicatiemiddel in deze tijden van homeoffice werken, outsourcen en remote werken. Zelf zit ik gemiddeld elke week wel in een conference call met klanten in binnen- en buitenland (van Boedapest en Zwitserland over India en de Filipijnen).

Ook bij andere bedrijven (zie Belgacom bvb) en klanten van me voel ik (eindelijk) een duidelijke shift naar nieuwe manieren van werken met thuiswerken, remote werken,… (wie meer wil lezen verwijzen ik door naar de boeken “Remote: Office not required” en “The year without pants” ).

Afgelopen week heb ik dan ook verschillende keren onder tafel gelegen van onderstaand video’tje over conference calls in real life (wat ook ons Yammer netwerk met de collega’s en op de Dailybits FB-page direct voor de nodige reacties zorgde).

Elke herkenbare situatie komt voorbij: vergeten dat je op mute stond, ineens merken dat je niet meer in de call zit, mensen die voortdurend inbellen (en terug verdwijnen), op het einde merken dat er nog iemand stil in de call zat,… Deze youtubefilm is trouwens mooie contentmarketing van Leadercast.com!

Enkele jaren geleden was ik zelfs even van plan om een Engelstalige blog over conference calls te starten met de nodige humor en foute voorbeelden. Ik had er zelfs al een domeinnaam voor liggen (confcallblog.com), maar ben er nooit toe geraakt (zoveel ideeën, zo weinig tijd…).

Bluetooth conferencecall headset

Omdat conference calls over de headset van de wagen of met de smartphone op speakerstand toch niet altijd ideaal zijn, was ik al even op zoek naar een goede headset-oplossing.

De BTH-250 headset (59.60€) gaat hopelijk mijn conference call leven wat aangenamer maken.
41754_Bluetooth_Headset_BTH-250_01_04042012-p
Een volledige draadloze headset, die je via micro-usb kan opladen (dringend in mijn homeoffice eens een micro-usb lader oplossing voorzien voor al mijn gadgets). 4uur opladen geeft je trouwens een spreektijd van 13uur. Dit soort headset voelt toch net iets comfortabeler aan, dan die kleine bluetooth oortjes.

De eerste conference calls komen er deze week aan en zullen dan ook de grote test worden. De afgelopen dagen heb ik al afwassend mijn voicemails eens allemaal doorlopen (ik luister maar om de paar weken naar mijn voicemails, zoals ik aangeef in mijn voicemailbericht en bellers vraag me te mailen/sms’en).

Het minpuntje waar ik nu nog wel tegen aanloop, is het feit dat ik hem nog niet met mijn laptop heb kunnen connecteren. Mijn laptop kan deze bluetooth headset niet vinden.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nick
10 jaren geleden

Laat me graag weten hoe hij werkt want kan dit wegens de vele telefoons goed gebruiken en ben op zoek naar een alternatief.

Ik heb zelf de Jabra Halo 2 headset gehad maar kreeg klachten van de mensen aan de andere kant vd lijn dat ze me niet altijd goed verstonden. Dus gebruik hem niet meer.

Nick
Reply to  Herman
10 jaren geleden

Haha, hoeft niet speciaal 🙂
Net dan als je het wilt testen dan werkt dat goed natuurlijk.

Bart
10 jaren geleden

Ben vooral benieuwd naar de vertraging van het geluid.
Bij het luisteren naar muziek maakt dat niet zoveel uit, maar als je moet reageren op iemand in een call, is dat wel vrij belangrijk.