Zoals je reeds in de blogpost over onze mini-skitrip naar Winterberg kon lezen, sliepen we vorige week donderdagnacht in de Holiday Inn Express in Dortmund.

Holiday Inn Express is nog steeds onderdeel van de IHG hotelpunten groep (voorheen priority club), dus tijd om nog eens wat travelmagic te gebruiken voor het verzamelen van hotelpunten.

Op deze blog kan je reeds de nodige blogposts vinden over onze priority club avonturen tijdens onze 100K punten roadtrip in de US, die verzamelde priority clubpunten uitgevend in Boedapest en hoe Sven er gebruik van maakte voor een gratis tripje richting Birmingham.

IHG bonussen

het IHG hotelprogramma is de afgelopen jaren wel hard gedevalueerd en dit maakt het net iets minder de moeite waard, maar nog steeds kan het lonen.

Op de travelblog van Bart Lapers kan je steeds de nodige IHG bonuscodes vinden voor het IHG-programma, die zorgen voor extra punten bij je overnachting.

Let op: Op de verschillende travelforums duiken er nu meer en meer verhalen op, van geblokkeerde accounts door het overmatig proberen registreren voor allerhande bonuscodes! Use at your own risk dus.

HI Express Dortmund

Een overnachting van 79€ in Dortmund met een vluchtig ontbijtje erbij leverde ons alvast 14.000 IHG-hotelpunten op. De waarde van IHG-punten wordt meestal gezet op 0.5eurocent per punt, dus een 70€ aan hotelpunten verdiend met onze overnachting van 79€.

Niet echt zoals het vroeger was, maar nog steeds een mooi extraatje, van een overnachting, die we toch nodig hadden.
ihg dortmund

Wat vang je nu aan met die hotelpunten?

In totaal heb ik nu weer bijna 33.000 IHG hotelpunten staan in mijn account. Wat goed is voor:

6 pointbreaks-overnachtingen aan 5000 IHG hotelpunten bij de steeds wisselende pointbreak-lijst. Momenteel bijvoorbeeld in de Holiday Inn Berlin City E-Landsberger of een hele rij aan Engelse Holiday Inn’s. Dit kan ons dus een waarde opleveren van 6 nachten van 70-80€!

Een andere optie is om nog eens een citytripje in te plannen. Het oude systeem van met een aantal nodige IHG-punten per hotelketen is jammer genoeg vervangen door een systeem met 9 categorieën van hotels om een reward night te boeken.
PC-9categories_zps559517cf

De Intercontinental van Boedapest zit nu op 35.000 punten, waar we voorheen 3 nachten aan 30.000 punten konden slapen (kamerpijzen beginnen bij 120€). Ook de Intercontinental in Berlijn zit op dit puntenaantal.

In Londen beginnen de Holiday Inn’s in het centrum nu direct aan 35.000 punten (waar dit voorheen max. 15.000 punten was).

In onderstaand screenprint van reward night opties in Amsterdam zie je mooi dat je voor eenzelfde aantal punten een waanzinnig duurdere kamer kan boeken.
amsterdam

Dus nog even wat doorsparen en wat punten meepikken met bijvoorbeeld The big win promotie en dan zien we wel, wat we ermee boeken.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments