Midden 2018 had ik hier een blogpost, dat ik geregeld merkte, dat mijn blogposten in de Google Feed werd opgenomen met de nodige extra zichtbaarheid tot gevolg. Dit is daarnaast ook steeds meer het nieuwe SEO aan het worden.

Sinds gisterenavond is er nu een graduele roll-out bezig van een nieuwe feature binnen Google Search Console (het vroegere Google Webmastertools), waardoor de statistieken van Google Discover ( de nieuwe naam van de Google Feed) nu beschikbaar worden gemaakt door Google. Dit is natuurlijk goed nieuws, omdat het steeds moeilijk was om die spikes te gaan benoemen.

Hieronder zie je bijvoorbeeld de statistieken van een Belgische blogster, die momenteel reeds 9% van haar organische trafiek uit die Google Discover binnenkrijgt. Ik merk trouwens overal dat de statistieken sinds de eerste week van maart binnenkomen.

Met duidelijk 2 grote spikes met de nodige instroom van bezoekers.

 

Je krijgt trouwens een notificatie van wanneer de feature beschikbaar is in je eigen account. Bij alle websites die ik beheer in Google Search Console merk ik dat dit momenteel maar bij een minderheid het geval is (als in 2-5% van de websites).

Ik zie dit trouwens zowel bij individuele blogs als bij grote bedrijfswebsites, die ook actuele zaken posten over zichzelf.

PS: Deze pagina geeft mee wat Google Discover juist is. Ze geven dus expliciet aan om featured images van minimaal 1200 pixels breed te gaan gebruiken.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
4 jaren geleden

Super en uitgebreid artikel!
Bedankt om dit te delen.

Wij zelf maken gebruik van sales funnels om de conversie tot 540% te doen stijgen.
Download gerust mijn gratis ebook op https://www.hardcorefunnel.be